Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Fredagsmys


Ja, här sitter jag och väntar på att finalen i Idol ska börja. Det ska bli någon slags variant på fredagsmys med hela familjen. Får se dock om vi lyckas att samlas, hela bunten. Frugan är i telefonen, sonen framför Barda och dottern - ja, hon syns inte till alls. Så jag sällskapar framför datorn med ett glas rött.

Jag har varit sanslöst sjuk under veckan men ändå jobbat på grund av viktiga projekt. Dumt? Säkerligen men dumdristigt lojal är jag dessvärre. Så idag fredag så är all ork slut och dessutom så har jag vätska bakom öronen, så jag hör nästan inget alls. Ingen diskant existerar utan allt låter dovt. Kan ju i sig vara en fördel ibland. Som igår på sonens julavslutning med femtio ungar som for runt och skrek. Jag log bara milt när andra föräldrar flackade nervöst med blicken. Eller som någon uttryckte det - att så länge ingen kräks i luciatåget på dagis, så är det fint och vackert.

Jag önskar dig en trevlig helg och att den blir vilsam. Och jag hoppas att ni finns kvar därute, ni mina gamla favoritbloggare som 'Jag Vet', 'Ekonomisk Fighter', 'Life' och 'Plupp' - ni som hade förmågan att fånga vardagen i privatekonomin och inte snöade in på aktier och avkastning hela tiden. Det var tider det. Jag undrar fortfarande hur Ekonomisk Fighters överraskningskväll slutade.

Nämen, vem drack upp mitt vin...?

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

 1. Jag håller som bäst på att läsa din blogg från två håll, har kommit till den biten där du och frugan bestämt er för att gå skilda vägar, därför är det glädjande att läsa om en fru penning i detta inlägg. Du skriver om downshifting och att du jobbar mycket, jag har samma problem: jag verkar automatiskt söka mig till de tjänsterna som chef, inte för pengarna, inte för titeln, utan arbetsuppgifterna (faktiskt!), fast jag vill ju vara ledig också...

  SvaraRadera
 2. Nämen vilken fin bild!
  Tänkte att jag skulle kika lite i ditt bloggarkiv också, eftersom jag filar på en bloggpost som heter "gissa CSN-räntan 2012". Jag måste ju posta den innan CSN ger oss facit :)

  SvaraRadera
 3. Alltid kul med retroläsare! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg