Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

God Jul

Snön ligger vit och vacker i landskapet, en hög, klar vintersol lyser i skyn och skapar gnistrande diamanter bland träden och på marken. Det är vindstilla och det är julafton. Barnen är glada och förväntansfulla, julmaten har varit förträfflig och på nyheterna får vi höra att alla krig är över, att alla människor slutit fred med varandra och åtnjuter varandras respekt, kärlek och medkänsla. Kan året 2011 avslutas på ett bättre sätt?

Här hos familjen Penning är det grått väder. Och världen ser ut som tidigare. Drömma och längta är helt legitimt. Det finns inte mycket mer att göra än att gräva där du står. En bättre värld börjar med dig och mig. Ansvaret och befogenheterna äger vi. Tage Danielsson sa en gång att 'om man ger upp och drunknar i sorgen, då ökar man världens elände. Det är ens skyldighet att hålla glädjen levande'.

Ja, jag håller med Tage - ansträng dig att se livet och omständigheterna så som positiva även om det kan te sig absurt. Le, skratta och dela med dig av din omtänksamhet. Hitta kraften i dig själv att bli en förebild för andra människor och inte minst för dina barn. Ansvar är det pris du betalar för storhet. Och disciplin är den bro du bygger för att länka samman dina mål med vad du slutligen uppnår.

Julen är för många den tid på året då man önskar sig ett inre lugn, tid för nära och kära, kontemplation och möjlighet att fundera på var man befinner sig och vart man är på väg. Tiden går fort och åren rullar på. Uppe i jobb, karriär eller utbildning hittar få av oss tid att planera vår rutt framöver. Det gäller i högsta grad mig själv också. Men det är något med denna tid på året som jag inte kan sätta fingret på. Julen är speciell.

Planering utan handling är helt meningslöst så det är viktigt att knyta samman dem väl. Jag har bestämt att i min kalender för det kommande året avsätta två timmar i månaden med att planera och följa upp min framtid - jobb, privatekonomi, hälsa och relationer - och på så sätt hålla målen levande. Ett personligt framgångsrecept är, enligt mig, nyckeln till att nå just framgång.

Julen 2011 kan bli startskottet för ditt bättre jag. Att bättre ta hand om din privatekonomi och göra en budget som håller hela året. Äta bättre, sova mer och ta hand om kroppen. Och inte minst slå in några av de bästa julklappar du kan ge, enligt författaren Oren Arnold - till din fiende, förlåtelse. För en motståndare, tolerans. Till en vän, ditt hjärta. Till en kund, service. Till alla, välgörenhet. Till varje barn, ett bra exempel. Och till dig själv, respekt.

Jag önskar dig och dina nära en riktigt god jul. Förhoppningvis ses vi i mellandagarna med tankar och funderingar om en bättre framtid.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. En riktigt fin och skön jul med din familj, önskar jag dig Per!
  Tack för en intressant och personlig blogg, keep it up!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Tack själv, Anna-Karin. God Jul! :)

  SvaraRadera
 3. Detsamma Per!
  Och tack för ännu ett år av intressanta tankar kring ekonomi och annat.
  Lycka till med dina investeringar och livet i övrigt.

  SvaraRadera
 4. God Jul önskar jag dig, alltid lika roligt att läsa dina tankar.

  SvaraRadera
 5. Tack för fina, bra tankar. Visst är det bra för en själv, att stanna upp och sätta fokus på vad det är man håller på med. Planera, genomföra, revidera, uppdatera, utveckla, gå vidare eller förkasta...målsättningar, ambitioner, drömmar och allt man vill med livet. Det tål att tänka över kontinuerligt. Funderar på innehållet och uttrycket i mina nya "ambitioner" för kommande året. Vill nu önska Dig en God Jul och ett Gott Nytt År.

  SvaraRadera
 6. Merry Christmas! Ha en underbar julhelg!

  SvaraRadera
 7. Tack, Spargrisens mor. Jag läste ditt 'julbrev' på din blogg - mycket trevlig läsning, som vanligt. God fortsättning.

  Tack, Finansmamman. Och dina aktietips är alltid begrundansvärda. :)

  Tack, nonhosonno! Detsamma till dig och din familj. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg