Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Gratis julmat

Hur kan du se till att skaffa dig gratis julmat för nästa jul? Ja, hela december månads måltider utan att en enda krona behöver lämna din stackars börs? Hur gör man det?

Jag gillar Coop och deras återbäringssystem. 1 % extra i återbäring om du betalar med kortet hos Coop. Upp till 5 %. Kort sammanfattat så fungerar det så att alla köp du gör mer ditt MedMera-kort hos Coop eller deras partners får du 1 procent i återbäring. Betalar du med kortet - exempelvis MedMera VISA - så får du det dubbla. Shoppar du sedan över tvåtusen kronor blir återbäringen högre från första kronan. Några exempel:
 • Du handlar för 1900 kronor med MedMera VISA och får 2 % (38 kronor) i återbäring.
 • Du handlar för 2100 kronor med samma kort och får istället 3 % (63 kronor).
 • Du handlar för 3100 kronor och erhåller 4 % (124 kronor)
 • Du handlar för 4000 kronor och får 5 % (200 kronor)
Använder du sedan MedMera-kortet till annat så får du 0,5 % på dessa köp också. Familjen Penning använder kortet till andra inköp också, exempelvis bensin.

Det är inte helt lätt att hitta bra information på deras hemsida men slutligen så hittade jag denna frågelista. Håll till godo.

Genom att konsekvent spara vår återbäring varje månad tills vi når ett belopp på ungefär femtusen kronor så har vi under en månad skaffat oss möjligheten till kostnadsfria livsmedel. Vår återbäring ligger nu ungefär på tvåtusen kronor. Visst, det handlar om en rabatt som skulle kunnat delges kunderna på annat sätt. Och, ja, det handlar om att försöka skaffa sig trognare kunder som handlar mer. Men om vi konstaterar detta och nöjer oss med det så är återbäringssystemet mycket smart, smartare för mig och så även för Coop.

Vad fick jag för att skriva detta inlägg från Coop? Inget, mer än det höga nöjet. God Julmat!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Jag föredrar OKQ8-kortet. Du får 1% tillbaka i kontanter var du än handlar. ca 1 månads gratis kredit om du önskar alternativt mycket hög ränta på innestående pengar. Helt gratis inga årsavgifter inkl VISA. Skönt att slippa koppling till vissa kedjor, handla där det är bäst pris, och dra ditt lojalitetskort från fall till fall.

  SvaraRadera
 2. Jo, på Coop får du 2 000:- tillbaka i form av återbäring vid köp hos dem och att använda deras kort.
  Du hade enkelt fått 4-5 000:- "tillbaka" om du gjort dina inköp hos tex Willys och/eller Lidl samt använt dig av OK-Q8s VISA-kort. Du hade antagligen fått "tillbaka" ännu mer då prisnivån ligger för det mesta 20% lägre hos dessa konkurrenter jämfört med Coop.

  Kontentan är: Handla på Coop och få julmaten gratis.
  Handla hos Willys&Lidl och få julmaten OCH semestermaten gratis, samt ytterligare några hundralappar i näven dessutom.

  Vad väljer du?

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att Willys gått ner sig. Det är sällan man hittar exempelvis billigt kött där numera. Och visst är eldoradoprodukterna billiga, men usla. Lidl däremot, har fortfarande bra priser och deras egna märken håller förvånansvärt hög kvalitet.
  Precis som Per sparar vi också återbäringen till julmat. 1100:- har vi kommit upp i.
  Vi använder OKQ8 visa istället för Coop visa, vilket gör att vi aldrig når 5% återbäring. Nu gör det ju inte så mycket, eftersom vi även får 1% från OKQ8 Visa redan från första kronan.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg