Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Inte gruva sig

I min glesa portfölj av aktier så återfinns en liten godbit som heter Northland Resources. Detta företag som verkar i Pajalas skogar är ett gruvbolag med ambitioner. Aktien måste ses så som en relativt hög risk, samtidigt är det ju så att potentialen också är utmärkt. Ännu bryts ingen malm i företagets gruvor men driften är tänkt att starta i början av 2013. Med lite tålamod så tror jag att en aktie som denna blir en vinnare. Kursen ligger idag strax under tio kronor.

Många analytiker och förståsigpåare har kokat fram målkurser från 30 ända upp till 92 norska kronor. Allt sådant bör tas med en nypa salt men en kursdubblare tror jag nog att vi har här. I en framtid där Kina åter behöver mer råvaror så är Northland Resources, som har en högre järnmalmshalt än många av konkurrenterna, en ljus framtid. Värt att notera är att man har slutit avtal med kunder redan innan brytningen har börjat. En liten post i detta bolag vågar jag mig på att rekommendera.

Northland Resources är som sagt verksamt i Pajala kommun och på den här sidan produceras en del intressanta filmer om verksamheten. Fler företag borde ta efter då det ger en större närhet till vad de pysslar med, kan jag tycka. Du som tror på teknisk analys kanske också kan se en potential i Northland Resources. Själv nöjer jag mig med att stilla betrakta gruvans igångsättande utan att fördjupa mig i grafer. Trevligt är att arbetsmarknaden i norr påverkas positivt av råvarubehovet.

I somras besökte familjen Penning en annan gruva då vi passerade Falun. Det var tider det att jobba under mark. Med ett sådant facit i hand så är mitt arbete en dröm utan like.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Intressant! Jag vet att du skrivit om dem tidigare. Jag har själv så smått börjar snegla mot börsen och funderar på att köpa in mig på en post i just Northland Resources. Jag låter meddela om jag slår till :) Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 2. Hej Plupp! Är det samma Plupp som bloggade förr? I så fall är den saknad av mig. :)

  NAUR är en högriskare men samtidigt mycket spännande. :D

  SvaraRadera
 3. Risken är stor att det blir en hel del nyemissioner innan gruvorna tas i drift.

  SvaraRadera
 4. Hej Nisse. Ja, det finns en sådan risk, frågan är dock om det blir en riktad sådan i så fall.

  SvaraRadera
 5. Jag köpte in mig på ca 14 NOK, så jag hoppas verkligen det blir en kursdubblare från nuvarande kurs =)

  Mvh //Ekonomisk Trygghet

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg