Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Julefrid utan kredit


Nu börjar julstämningen infinna sig i mitt sinne. Frugan har fixat så fint med tomtar, julgran och ljus att vårt nya hus absolut känns som hemma fastän vi blott bott här sedan sommaren. Våra sexton år på den förra adressen känns nästan overkligt, som en halvt bortglömd dröm. Det är märkligt, minst sagt.

Jag passade på att slå in de sista julklapparna efter att jag kom hem ifrån jobbet idag. Nu har barnen en enda dag kvar i skolan medan jag och frugan arbetar även torsdag. Sedan är det julefrid, tomtar och glögg som gäller. Hurra!

Dagens lilla räntesänkning av Riksbanken hoppas jag ska ge en lite lägre ränta även på bolånen, även som inte är säkert. Dessutom så blir nästa års studieskuldsränta 1,5% vilket innebär att familjen Pennings studielån kommer att minska lite snabbare än tidigare.

Jag vill gärna slå ett slag för de som kämpar med sin privatekonomi i rätt riktning. Bloggen Slut på pengar är en sådan och jag tycker att det är inspirerande att läsa om hur insikt och beslutsamhet kan försätta skuldberg och skapa en nystart med ett rikare, mer avstressat liv. Är du en av de som sitter med en hel bunte betalkort i din hand och velar om du ska klippa sönder dem eller bottna krediten på dem, då tycker jag att du ska besöka bloggen ovan.

Kan också konstatera att även om en kall, vit vinter är finfint och mysigt så smakar en lägre elräkning mycket bra det med i det här blidvädret. Ju långsammare skivan i elskåpet snurrar desto gladare är denna tomte.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg