Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Liten blir stor

Nattsvart i ottan. Det regnar småspik med inslag av blötsnö denna tisdagmorgon. Snart ska jag iväg till jobbet men innan dess så behöver bilen fyllas på med bensin. Dagens förtjänst är mer eller mindre uppäten innan jag ens når kontorsstolen. Men en ska inte klaga som inte jobbar på SAAB, så att säga.

Det är mellandagar och reorna lockar fler än börsen. Tisdagen som inledde veckans handel slutade nedåt och troligen fortsätter det i den riktningen under resten av veckan, inbillar jag mig, även om rörelserna troligen blir små.

Jag hörde idag på morgonen att småbolagsbörserna genomgående har gått sämre än Stockholmsbörsen. Att så blir fallet är inget konstigt då det är orostider men jag vill hävda att det för oss småsparare öppnas tillfällen att köpa in oss i bra bolag - fast små sådana. I min lilla portfölj så har jag just några småbolag som jag har tilltro till. Och just när det gäller sådana bolag kan kursen ändra sig drastiskt utan att några nyheter egentligen presenterats eller synts till. Men så fungerar dessa aktier då även mindre volymer är kursdrivande i endera riktning. Någon teknisk analys i dessa hänseenden anser jag som fruktlöst utan här tittar jag enbart på fundamenta och inte minst insiderhandel. Dessutom så har jag köpt för att behålla - liten blir stor en dag, förhoppningsvis.

Bankräntor är alltid en intressant företeelse för oss som bor i villa eller bostadsrätt. Att bankerna inte sänkte sina listpriser efter att Riksbanken gjorde sin nedjustering stack i ögonen och min bank - Handelsbanken - gjorde snabbt en pudel och sänkte till 4,43 %. Oavsett vad sedan banken säger om 'individuell prissättning' så är trots allt listpriset den enda fasta punkten att utgå ifrån i en ränteförhandling. Om du mot förmodan inte känner till sidan Comboloan så vill jag rekommendera denna. Innehåller gratis verktyg och intressanta nyheter för att hålla reda på de viktiga räntorna.

Nej, nu måste bilen rulla till jobb. Löneslaven är ännu inte ett minne blott. En trevlig onsdag tillönskas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Önskar dig en underbar dag på jobbet!

  SvaraRadera
 2. Kolla in mig blogg. Uppdaterad och klar!
  Just nu ger jag bort 500 usd i bonus!
  Först till kvarn.

  valuta-handel.nu

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg