Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Otydlig horisont


Glad och nöjd, känner jag mig. I år har det endast varit väderleken som inte bringat julstämning. God mat, glada släktingar och familjemedlemmar, julmusik och dans runt granen, blev det till och med. Därefter en riktigt långsam annandag där familjen ägnat sig åt precis vad helst var och en haft lust till - dataspel, tv-program, promenader och bokläsning. Imorgon ska jag dock tillbaka till jobbet men resten av familjen har ledigt. Att släpa upp barnen den här mörka årstiden är det tyngsta, trots allt.

På tal om jobb så har jag skickat iväg en ansökan som fått positiv respons. Om jag förhoppningsvis är med i andra ronden så tror jag att jag kan nå hela vägen. För just jobbet är en av mina delmål för det nya året. Sju år på samma arbetsplats är personligt rekord för mig och jag känner ett sug efter nya utmaningar, bättre lön och längre ledighet, som det nya jobbet erbjuder. Oavsett hur det går så är en förändrad arbetssituation med bland mina mål för 2012. Övriga mål är under fortsatt bearbetning.

När det gäller privatekonomi och sparande så är det fortsatt stor osäkerhet. Tittar jag på den enkla tekniska analys som jag praktiserar så har det medelvärde som avgör om aktieköp eller blankning är modellen, MA-100, för första gången sedan i maj månad 2011 planat ut och pekar svagt, svagt uppåt. Detta betyder i princip att det bara är att ta det kallt och avvakta. Månaden är inte slut ännu och det är möjligt att vi får en tredje månad i rad som stänger uppåt. Samtidigt så säger oss MA-12 i månadsupplösning att inget egentligen har förändrats - vi ska fortsatt nedåt. Den som lever får se, själv väljer jag att skydda mitt kapital tills jag ser horisonten tydligare.

Kvällen som passerade hade en premiär att nämnas på TV. Första avsnittet av miniserien 'Mildred Pierce' med Kate Winslet i huvudrollen visades på kanal två. Jag vill rekommendera dig att se den som handlar om den frånskilda Mildred som med två barn och utan arbete försöker skapa sig en framtid under depressionens 1930-tal. Om du missat första delen så finns den på SVT Play. Jag ser både underhållning och inspiration i 'Mildred Pierce'.

Mellandagsrean ter sig lockande men jag ska anstränga mig att hålla mig borta från butikerna. Jag fick trots allt en fin skjorta i julklapp och det är inte fy skam.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg