Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Strategi för julen

Grattis på mig! Nu har barnens och frugans höstförkylningar tappat intresset för dem och istället valt att fokusera på lilla mig. Ett huvud tungt som sten, rinnande näsa och ögon samt med nysningar som skakar om hela min uppenbarelse - inget jag behöver precis just nu.

Jag skulle ju hunnit med att söka ett jobb, skriva ett brev till vårt fadderbarn och fördjupa mig i dödskorsets välsignelser kontra 'buy and hold'. Orken räcker inte till men en kort sammanfattning om hur jag ser på mina investeringar under december tänkte jag förmedla.

I det stora hela ligger jag fortsatt utanför börsen. Även om MA-50 har gjort en knyck på nacken är det inte ens i närheten av en positiv trend. Kanske vi med rätta vindar kan se en trendvändning i februari eller mars? Klicka på bilden för att komma till den 'levande' grafen.


Jag är dock inte helt likvid utan har en slant i några högavkastande konsultbolag. Warren Buffett har också mitt förtroende i min post av Berkshire Hathaway-aktier. Skistar innehar jag endast på grund av aktieägarrabatten numera men snart undrar jag om det är en god idé framöver.

Ett par skvättar i två gruvbolag har jag också så som en förhoppning på framtiden. Ja, ni ser förresten mina innehav i den vänstra kolumnen om intresse finnes. Så, sammantaget är min strategi för december att ägna mig intet åt aktier utan åt glögg, sillinläggningar och en och annan julsnaps.

Är ni klara med julklapparna? Eller ni hoppar över dem i år?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg