Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tjuvarnas julbörs

Jag är barnsligt förtjust i årets Julkalender på SVT - Tjuvarnas jul. Ja, att sedan Thomas Bodström vill norpa kalendern till oppositionen säger kanske mer om hans och socialdemokraternas frustration, men jag själv ser enbart programmet som en både spännande och rolig underhållning. De kanske längtar tillbaka till vänsterkollektivets favoritkalender - Broster, broster? Ja, svensk TV var kidnappad av vänstern när jag var barn. Som barn i DDR-Sverige så var kvalitativ amerikansk tecknad film verkligen guld värt. Ni vet väl att Kalle Anka på julafton varit illa ute flera gånger? Tjeckiska dockfilmer stod i betydligt högre kurs.

Gustaf Hammarsten och Tea Stjärne gör sina roller med bravur. Hela familjen Penning sitter bänkad inför varje nytt avsnitt. Ja, ibland får jag ropa på barnen så att de inte missar det. Jag undrar hur det ska sluta?

Igår var det fjärde advent och det firade herr och fru Penning med att rensa avloppet. Det var stopp under tvättmaskinen så det flödade friskt med vatten över golvet innan vi hade fått ordning på det hela. Därefter blev det julgranspåklädning och sedan var i princip den söndagen över. Nu går vi in i sista skolveckan och det ska bli så skönt att slippa jaga upp ungarna i ottan varje dag. De är värda lite jullov nu.

Och lite drygt en vecka återstår av börsåret 2011 och det lär bli en nedåtresa totalt sett. Mycket talar för att 2012 också blir ett svalt år. Även om nedgången kan kännas brutal så är det fortfarande en vänstanfläkt jämfört med tidigare nedgångar. Men man kan aldrig vara säker på något. Börsen är manipulerad, sägs det. Ja, det är möjligt. Men det torde inte påverka oss småsparare som inte ägnar oss åt daglig handel. Möjligen kan jag känna en viss oro i att den så kallade robothandeln, som baseras på programmerade algoritmer, en vacker dag buggar ur och får saker att skena i endera riktning. Mest troligt är det så att det finns kontrollmekanismer inbyggt i handelssystemen. Jag hoppas att så är fallet, åtminstone.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg