Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Basilika mot Persilja

Som jag ibland talar om så ligger jag i stort utanför börsen men har en liten kryddträdgård med potentialer och risker. Nu har jag bestämt mig för att skörda lite och omfördela.

Dannemora Mineral säljer jag förhoppningsvis under måndagen med ungefär 5 % vinst. Denna krydda kommer jag att förstärka mitt innehav i Northland Resources som jag tror har en godare potential till bättre hävstång. Båda företagen är i samma bransch och jag uppskattar risken till relativt likvärdig. Dock tror jag att NAUR fortfarande ligger i så pass stor skugga att de inte ännu upptäckts av den stora massan.

Som sagt, med stor potential kommer också stor risk så det är enbart mindre belopp jag investerar. Men med en kanske sexfaldig utveckling så kan aktien göra stor påverkan i min portfölj. Drömma går ju.

Nu ska det hållas söndagkväll här. Den inleds med månadens räkningar att betala.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Det vore kul att få reda på lite mer om vilka summor du pratar om. Både lån, aktier, likvida medel osv. När du säger små poster och kryddor etc. så undrar jag vad det betyder. 1000 kr, 10000 kr, 100000 kr?

  Däremot är jag innerligt tacksam för att du inte använder hälften av dina inlägg till att berätta att du sparat 37,50 på att mata dina fiskar med morötter istället för riktig fiskmat och andra mindre läsvärda inlägg som brukar finnas på ekonomibloggar. Men som sagt någon gång ibland en liten sammanställning eller så.

  /J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag ska undvika att skriva smörja, jag lovar. :)

   Jag ska också ta och sammanställa något läsvärt inom kort.

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg