Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

För smakens skull

Det finns de som lyckas med sina markköp. En vattnig myr blev en glimmande guldklimp för mannen som det skrattades åt. Skrattar bäst som skrattar sist, kan man kanske säga. När Northland Resources snart påbörjar sin gruvdrift i området så kan Johny Lantto skratta sig hela vägen till banken.

Northland Resources är en av de bolag som jag har i min riskportfölj. Och jag kallar den just för riskportfölj eftersom det är investeringar i tider då börstrenden långsiktigt fortsatt är nedåt. Men egentligen så är det inga större risker som jag tar då det är bolag med antingen goda framtidsutsikter, prima verksamheter eller utmärkta finanser. I runda slängar så har jag endast tiotusen kronor investerade i respektive bolag. Kryddor gör sig bäst i mindre mängd. Avega Group, SJR, Boule samt Eurocon är dessa bolag. Northland Resources sticker ut med det dubbla i kapital där dock 25 % år värdeökning. Boule ligger en liten aning på minus, dock.

Har jag några andra innehav? Ja, Berkshire Hathaway, Skistar och Realty Income är de långsiktiga innehaven - för att jag gillar Warren Buffet, vill ha rabatt på liftkortet och för den månatliga direktavkastningen. I det stora hela är jag helt likvid i väntan på ett guldkors som kanske kommer i vår?

Idag slog jag nytt rekord i vikt - 88,1 kilo stod vågen på. Inga stående ovationer för det, tack.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Per Penning, du som är smart o noggrann med att läsa på, börja med lågkolhydratkost. Innan du idiotförklarar mig så läs på lite om det. Läs t ex hjärnkoll på vikten skriven av Martin Ingvar, hjärnforskare. Du kan ju t ex börja med att stryka ris, pasta, potatis el bröd till middagen på kvällen, det räcker för att märka skillnad på välmåendet. Jag lovar, du kommer må så mkt bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag försöker undvika kolhydrater så gott det går. Värre är det med vin och franska ostar. :)

   Ska jobba på det. Tack för tipset.

   Radera
 2. Per, jag har en längre tid funderat på Realty Income, men inte kommit till skott. Har du nåt att säga om aktien, förutom att du har den som långsktigt innehav?

  Mvh/Allan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske inget som du redan vet. :)

   Ett bolag som investerar i kommersiella fastigheter och har månatlig utdelning. Bra informaition finns här:

   http://www.aktieinkomster.se/2012/01/17/utdelningsaktie-vecka-3-6820207

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg