Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Kryddan gör maten

I moll slutade börsveckan. Jag är inte förvånad. En rekyl var inte oväntad och mer kan komma i nästa vecka. Mången analytiker stirrar på motstånd och stöd i den tekniska analysens dödsdans. Själv myser jag med min kryddträdgård medan åkern ligger i träda.

Ja, då det mesta av kapitalet är likviditet så skapas inga förmögenheter. Men heller inga stora förluster. Mina små kryddor de växer dessutom riktigt bra så att de hjälper min portfölj i rätt riktning likväl. Medan OMXS30 har gått uppåt med 8,9 % på en månad så har mindre innehav i Dannemora Mineral, Realty Income och Northland Resources lyft min kapitalförsäkring med 16,4 %. Kryddväxterna i den renodlade aktieportföljen med Avega Group i spetsen lyfte idag med 1,5 % och totalt 6,3 % på en månad.

Jag har heller inga funderingar på att förändra något. Även i de bästa av världar så har vi ingen vändning uppåt att vänta i trenden på minst tre veckor. Mest troligt är det inte ens så att vi har en trovärdig vändning alls utan en fortsatt fallande linje. Ja, mer än sannolikt är det så, även om jag inte skulle satsa min mor i en vadslagning. Men jag satsar dock hellre på en bulltrap än en vändning uppåt.

Men du som gärna vill satsa på aktier redan nu och sedan sitta still och tjäna pengar kanske skulle titta på Superportföljen - en nog så god investeringsstrategi.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg