Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Snödjup

Idag känner jag mig skönt sliten. Det blev ett styrketräningspass efter jobbet, inget tungt men lite lagom, så där. Det är kallare väder på gång - kanske snö? Alldeles strax så är det sovdags men ett kort inlägg ville jag hinna med efter en fladdrig dag på börsen - inga djupa tankar ikväll.

OMXS30 slutade dagen med en uppgång på 0,34%. Bland mina små kryddväxter hade Avega Group en bra dag och steg med 1,7%. Sakta men säkert uppåt och en fin utdelning att vänta i vår. Northland Resources steg med hela 8,81% utan att jag hittade någon direkt anledning till det. Även detta bolag är lite av en doldis med en ganska hög risk. Debattören Ture Tratt skriver ibland om bolaget och det går att läsa här.

Jag är glad att jag inte är 35 år med tanke på att det troligen blir värre innan det blir bättre. Konjunkturen har inte vänt, åtminstone inte ännu, och få aktier kan stå emot den övergripande trenden. Kanske gör jag fel som väljer att vara fortsatt försiktig, men jag nöjer mig med att ha mina små riskplaceringar kvar.

Att det skulle bli billigare att åka till alperna på skidsemester hör jag från och till. Men när jag räknar och jämför så kan jag inte få ihop den ekvationen. För familjen Penning blir det åtminstone mer prisvärt att åka till en svensk skidort i Skistar:s regi med aktieägarrabatten. Kanske detta är det sista året och att vi väljer att åka söderut nästa gång?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Har du inte tittat på OMX grafen nyligt.Grafen har korsat SMA 200 linjen uppåt.Det borde väl betyda att vi skall ha en stabil uppåtgående trend på gång?

  SvaraRadera
 2. Hej Nisse - jo, jag tittar ofta på den. SMA-100 lutar uppåt vilket är positivt. Men jag ser helst att SMA-50 korsar SMA-200 uppåt innan jag vågar mig all in. :)

  SvaraRadera
 3. har de gått upp 8% kanske det är läge att sälja av och sen köpa igen på rekylen nedåt och ta hem en del av vinsten? :)

  SvaraRadera
 4. varför vill du inte va 35 år?

  SvaraRadera
 5. Hej Per Penning!
  Gillar din blogg och läser då och då.
  Har precis summerat min kassabok för 2011 och det var inte så kul,
  alltså resultatet var inte så kul att se svart på vitt.
  Nu undrar jag vad är Skistars aktieägarrabatt?
  Vi åker med dem varje år så lite rabatt låter ju bra.
  Mvh Eva
  www.rensaut.nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eva! Kanske du skulle prova 'You need a budget'? :)

   Skistar ger 15 % aktieägarrabatt på skidhyra, liftkort och skidskolor om du äger 200 aktier. Se mer här:

   http://corporate.skistar.com/templates/NormalPage.aspx?id=144

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg