Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Aldrig riskfritt

Det är ljuvligt att arbeta. Ja, eller att åtminstone ha ett jobb vilket inte är alla förunnat. Det är till att vackert konstatera att en återkommande, halvhyfsad inkomst är viktig för att hålla drömmen levande om ett liv bortom löneslaveriet.

Några som slavar på i god takt är vanligtvis IT-konsulter, det vet jag av egen erfarenhet. I min aktieportfölj finns just IT-konsulten Avega Group som kom med en nog så bra rapport för fjärde kvartalet. Att marknaden hade än högre förhoppningar på bolaget anser jag inte som något negativt. Avega Group har visat på en kraftigt ökande försäljning och en god rörelsemarginal. Dessutom har bolaget en attraktiv utdelningspolicy vilken har föreslagits bli 2 hela kronor i år.

Att investera i ett IT-konsultbolag kan aldrig anses riskfritt då konjunkturkänsligheten är hög. Det har indikerats en svagare efterfrågan hos kunder inom bank och finans, vilket i så fall kan påverka Avega Group negativt då omkring 26 % av intäkterna ligger i segmentet. Samtidigt så har företaget etablerat tre nya verksamhetsområden under året som gått - Oracle Applications som tillhandahåller tjänster inom Oraclesegmentet, krav och test arbetar med tjänster inom krav- och verksamhetsanalys samt test och kvalitetssäkring.

Familjen Penning som pendlar till jobbet med två bilar känner av att det blir allt dyrare att tanka. Kanske det är dags att göra förändringar i bilparken för att få ned förbrukningen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg