Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Allt ljus på mig

Den bästa koppen kaffe jag vet är den som jag fått vänta på ett tag. Den är ljuvlig och het och lyfter sinnet och humöret. Jag är koffeinist, jag erkänner. Men det är en underbar last. Och så länge det är det enda begär jag har som är ett beroende så känns det helt i sin ordning. Kaffe är nyttigt och gott - hur ofta hänger de attributen ihop? Alltför sällan, kan tyckas.

Jag var på en anställningsintervju härförleden som dock inte gick något vidare. Troligen var jag inte rätt person och då var väl jobbet inte rätt för mig heller. Men efter att ha sökt ett jobb så är det svårt att inte fortsätta sökandet. Kanske är det tokigt i dessa osäkra tider men samtidigt så finns det ingen som har facit på hur framtiden blir. Jag tror på det bästa och ser framåt med tillförsikt.

På måndag är det fru Pennings tur att gå på anställningsintervju och jag håller tummarna hårt. Jag tror att ett nytt jobb för henne skulle vara perfekt.

Jag använder mig så klart av internet när jag letar jobb. De siter som jag föredrar så här långt är Jobbsafari och Akademikerjobb. Jag har också lagt upp en profil på LinkedIn - vad det nu kan vara värt? Har du sökt jobb och varit framgångsrik via nätet? Eller är det bara kontakter som gäller?

Jag testade något som heter People Maps - en tjänst av många förmodar jag - som skulle hjälpa mig med att bättre förstå min personlighet och hur den bäst lämpar sig i yrkeslivet. Resultatet blev så där lagom bra, tycker jag - bortsett från en punkt som jag inte tänkt så mycket på tidigare. 'You should benefit from working with a team'. Ja, det tror jag med nu när jag tänker kring det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Det har slagit mig att jag har haft 10 olika tjänster på olika (ekonomi) avdelningar på stora företag under de senaste åren men att jag aldrig har sökt ett jobb?? Visst har jag gått igenom rekryteringsprocesser med HR personer och chefer etc. men det har alltid känts ganska mycket som formalia. Det har inte funnits andra sökande så det har väl mest handlat om att kolla att man inte är helt fel för jobbet. Det har mest varit kontakter som har avgjort och så är det nog ofta. Men jag kan se detta som en svaghet om det skulle komma en tid då jag faktiskt skulle behöva eller vilja söka jobb då skulle jag inte veta hur man gör rent formellt? Kanske ska göra som du och köra lite torrsim;-)

  / Olin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant! Tio jobb utan att söka? :)

   Radera
 2. Hej! Trevlig sida Ha Det Bäst

  SvaraRadera
 3. Vad är det du lever på idag då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att nöta baken på en skrivbordsstol. :)

   Radera
 4. Ok. Någon speciell anledning till att du söker jobb när du redan har ett då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mer pengar och mer spännande uppgifter. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg