Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Avanzas värdelösa webb

Förra månaden stod Chrome för 19,1 procent av alla webbläsare enligt mätföretaget Net Applications. Fortsätter Chrome att växa i samma takt kommer webbläsaren att nå 20 procent redan denna månad eller nästa. Det lägger då Avanza inte tillräckligt stor vikt vid då de månad efter månad har usla svarstider på sin webbplats när Chrome används. Det mest graverande är att ingen av alla de andra webbplatser jag använder har några som helst problem.

Avanzas support har bekräftat problemet och påstår sig jobba intensivt med det. Jaha? Men ta in någon extern kompetens då som vet vad de gör.

Så jag tvingas fortsatt att använda mig av Firefox eller Internet Explorer för att kunna använda Avanza. Veckans ris går alltså till Avanza. Ned i tunnan, bara.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Har du sett Avanzas nya site? Det är nog det jobbigaste gränssnitt jag nånsin sett :) Då är deras gamla site sjukt bra. Förutom svarstiderna du pratar om, jag har iofs inga problem i Firefox. /apt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Den nya siten gör mig inte glad.

   Radera
 2. Veckans ilands problem! ;)

  Hans

  SvaraRadera
 3. Kör personligen firefox, men som Anonym sa. Den nya sidan är jag verkligen inte vän med...

  SvaraRadera
 4. Håller helt med dig. Jag kör Chrome och det är bara på Avanza som jag har problem med orimliga svarstider innan någonting händer. Jag noterar även att Avanza ofta svarar att de håller på och kollar upp detta varje gång någon klagar på DI:s börssnack. Men ännu har inget hänt.

  Mattias

  SvaraRadera
  Svar
  1. De biter sig själva i svansen genom att inte lösa problemet.

   Radera
 5. Det är löst nu iaf med en workaround läste jag på Avanza Labs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har märkt en påtaglig förbättring. Mycket bra, Avanza, att det tas på allvar. :)

   Radera
 6. Kör personligen firefox och internet explorer och är helnöjd, så jag förstår ju inte problemet riktigt.

  Är det mobiltelefoninloggningar du använder som inte funkar eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag tycker att det framgår ovan. Chrome stöds illa hos Avanza. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg