Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Avgrunden


Under vår ledighet så har jag läst några spännande böcker. Den första av dessa var 'Avgrunden' - Jan Jörnmarks senaste bok. Och vad handlar denna skapelse om?

Jo, den skiljer sig en aning ifrån Jans tidigare böcker, de som handlar om övergivna platser, och kanske det kan skönjas ett politiskt budskap? Kapitalets kollaps via bubblor, girighet och statsskulder är intressant att läsa om, samtidigt skrämmande att se i de stora färgfotografierna. Hur kunde det bli så här? Vad gör vi för fel och varför gör vi det om och om igen?

Detroits förfall i den tynande amerikanska bilindustrin, det japanska undret som numera hackar betänkligt och de forna öststaternas smärtsamma förvandling till marknadsekonomier. Den globaliserade ekonomin i världen och vad som följer i dess spår är temat för boken och för mig var det en tankeväckare. Vad kan vi lära av detta?

Några utmärkta recensioner hittar du här, här och här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Hejsan,

  Skulle rekommendera att du har en annan bakgrund. Svårt att läsa med den nuvarande.

  /Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jan!

   Tänker du på sedlarna? Ja, jag försökte vara lite modern men inte heller jag har varit helt förtjust. Nu kör jag trist vitt för hela slanten - hoppas det är i sin ordning.

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg