Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Bra drag i kryddhyllan

Det har varit intressant läsning om mina aktier i kryddhyllan de senaste dagarna.

SJR redovisar ett resultat efter finansnetto på 6,4 miljoner kronor (6,1) för det fjärde kvartalet 2011. Rörelseresultatet var 6,2 miljoner kronor (6,1). Nettoresultatet uppgick till 4,5 miljoner kronor (4,4), och resultatet per aktie blev 1,29 kronor (1,26). Nettoomsättningen uppgick till 60 miljoner kronor (49). Styrelsen föreslår en utdelning på 4,80 kronor per aktie för 2011 vilket i skrivande stund ger direktavkastning på 8,4 procent vilket känns synnerligen utmärkt.

Boule Diagnostics ökade resultatet före skatt rejält till 5,1 miljoner kronor i fjärde kvartalet, mot 2,4 miljoner kronor samma kvartal i fjol. Aktien steg efter rapport och ligger nu på 40 kronor jämnt. Redeye erbjuder en gratis analys här som är intressant läsning.

Jag har nu valt att öka mina innehav i SJR, Eurocon, Boule och Avega Group.

Idag var det ett kort inslag ifrån Pajala avseende Northland Resources - ganska intressant att titta på.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Ja, Sjr är ett fint litet bolag med strålande direktavkastning. Man kan nog krydda ganska starkt med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt - är du ägare av detta trevliga bolag?

   Radera
 2. Ja - i det lilla formatet :). Exakt 3,5 % av min portfölj, men tänker nog utöka när läge uppstår - kanske efter utdelningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Närmare 20 % numera för egen del. :)

   Radera
 3. Hugaligen - du kryddar rejält!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske för starkt men jag är optimist. :)

   Radera
 4. Det skall man vara! Observera att min % är av hela mitt sparande, inkl likviditet, din kanske bara aktieportföljen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I procent av totalt långsiktigt sparande. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg