Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Grattis Estelle

Royalist eller ej - en prinsessa är född och tidningen Dagens Industri skänker en korg med aktier åt henne, etthundratusen kronor i tio olika papper som Estelle kommer att förfoga över vid arton års ålder. Det finns en förhoppning om att prinsessan ska skänka pengarna till välgörenhet den dagen.

Så vilka aktier har DI valt ut? Jo, det blev Assa Abloy, Atlas Copco, Alfa Laval, Handelsbanken, Hennes & Mauritz, Lundbergs, Ratos, Securitas, SCA och Volvo - alla större bolag med god kvalitet. Det är säkra, stabila kort utan någon direkt överraskningseffekt. Tanken är också att aktierna ska ligga och vila till sig och omplacering ske på prinsessans födelsedag - en lite underlig aktiv förvaltning. I dagsläget hade jag själv endast valt ut Handelsbanken och Lundbergs av ovan aktier och i övrigt haft en lite högre riskprofil.

Kryddan SJR hade ännu en bra dag idag efter en köprekommendation i Börsveckan. Ganska fånigt, egentligen, att det köps fortsatt på dylika rekommendationer - är trovärdigheten så pass hög i finanspressen? Nåväl, SJR leverar enligt förväntan och ter sig klart mer attraktivt än Proffice och Poolia. Man ser en kurspotential på åtminstone 15 procent på dagens kursnivå och upprepar därför sin köprekommendation, allt enligt börsveckan. Även en artikel på RedEye uppmärksammar SJR.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Är det någon/några som vill börja sälja av större poster i SJR, därav anledningarna till "pluggarna" i de olika medierna?

  De som har varit med sen 20:- nivån och sett toppen på 70:- och nu gärna vill komma ur runt 60:-, en schysst ökning med 200% på ungefär 2 år

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser på SJR som en utdelningsaktie, så för mig spelar det mindre roll just nu.

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg