Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Uppför

Jag tänker inte beklaga mig över dåligt med uppdateringar - mitt jobb har helt enkelt tagit mycket tid och energi de senaste två veckorna. Idag kastar jag dock in handduken och tar en veckas skidsemester i Sälen med familjen. Det ska bli underbart. Internet, uppkoppling, mediabrus och hets ersätts med onåbarhet, avkoppling, fjällbäckens brus och ett inre lugn. Naturen är själens balsam.

Att jobba, det är ett dilemma som vi måste ställa oss frågande till. Vår statsministers utspel om behovet av att en åldrande befolkning behöver jobba längre gjorde att han rullades i tjära och fjäder. Likväl är det en frågeställning som behöver komma på bordet. Den dag som jag själv blir gammal finns det inga pengar till pensioner med dagens system. Det är heller ingen självklar rättighet att samhället ska försörja fullt friska människor - även om de har en ålder över 65 år. Formen på vår demografi är vår att betala för.

Att Fredrik började i 'fel' ände - det var hans misstag. Istället för piska är det morot man bör tala om. Förenkla för deltidsarbete efter sextio fem års ålder, fri utbildning, subventionerade lönekostnader för företagen och åtgärder mot den svenska åldersdiskrimineringen kanske är några bra idéer? För det är inte att svartmåla framtiden att säga att 'ta ledigt' vid 65 kommer att kräva att du har medel på banken.

Idag så är också sista dagen som jag blickar på börsen. Igår så köpte jag in några kryddor till i portföljen efter att ha kastat ut Northland Resources. 100 stycken Sampo A som efter rapport gick ned en aning - bolaget är dock en god utdelare och mitt första innehav i försäkringsbranschen. Jag tog också rygg på Lundaluppen och inhandlade amerikanska teknikaktier med stadd kassa - 3 stycken Apple, 3 stycken Google och 50 stycken Microsoft, bolag som ter sig betydligt tryggare att äga än exempelvis Facebook. Sampo, ja! Kom på att jag behöver köpa schampo till resan. Anteckna!

När man ska på resa så bör man ha någon bra bok att läsa och kanske skön musik i spelaren. I år så har jag valt att lyssna på bland annat First Aid Kit, gruppen som rörde legenden Pattie Smith till tårar på Polar Music Prize 2011. Deras nya skiva är synnerligen mäktig, tycker jag. Årets skidbok blir 'Flip it - how to get the best out of everything'. Den passar bra för mig tillsammans med en äggtoddy efter en dag i backen.

Vi ses och hörs snart. Må väl, vänner.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Usch, jag blir alltid nervös när folk följer mina "rekommendationer", hoppas det går bra för oss :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är jag tror jag säkert. :)

   Radera
  2. Har funderat över att investera i Apple och Google. Kanske är dags att göra som du och ta steget?

   Radera
  3. Någon gång bör ett steg tas? :)

   Radera
 2. hur kan du tycka att apple är bättre än facebook?
  åter som att du inte vet hur STORT facebook är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym - jo, visst är det stort. Stort så som socialt media, något som är för tunn is för mig att investera i. :)

   Radera
 3. Rekommendationer är allt nervöst!

  SvaraRadera
 4. Önskar dig en trevlig vecka i fjällvärlden, nästa vecka är det min tur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas din vistelse blir underbar! :)

   Radera
 5. Däremot ska det såklart vara självklart att försörja Renfeldt om han skulle vilja gå i pension nu:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är alla lika inför lagen - nästan. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg