Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Konsultdriv

Jag sitter här och är nöjd med att en far kan lära sina barn något nyttigt då och då. Tonåringar, som av naturen har mycket som snurrar i huvudet och distraherar, måste plugga hårt och lära sig nytt inför prov och behovet av goda betyg är viktigt, speciellt om man som min dotter ännu inte vet i vilken riktning hon vill gå. Så med en enkel, effektiv metod med inspiration ifrån grönsakslandet har hon nu glad i hågen insett hur stor nytta kortvarigt fokus innebär för lärandet. Samma metod använder jag själv på jobbet vid behov, förresten.

Glad är jag också över att jag tog steget att investera i välskötta, lönsamma, svenska konsultbolag. SJR visade fina siffror för någon dag sedan och nu var det Eurocon som skulle upp till bevis. Eurocon Consulting, som är tekniska konsulter med fokus mot massa-, kemi-,energi- och gruvindustri, höll fanan högt och visade på fina siffror även de för året som gått. Ökad omsättning, kassaflöde och eget kapital och ännu ingen minskad efterfrågan på företagets tjänster låter bra i mina öron. Föreslagen utdelning på 35 öre motsvarar i dagens kurs en direktavkastning på 7,5 procent.

En vacker dag är det idag. Jag ska snart ut och ta en promenad i skogen för att stärka kropp och själ. Men först ska jag ta en titt på nätet efter en ny personbil. Familjen har diskuterat om det inte är en god idé att byta en av våra törstiga bilar mot en mindre, bränslesnålare. Dessutom bör försäkring och skatt också krympa, förmodar jag? Vad tror ni, bilkunniga läsare? En Volvo S60 mot en VW Polo? Vad kan det göra för skillnad i kostnad?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Kör en liten bil ala golf i stockholm, det tar 1,5 timme i rusning, ca 4 mil. Kostar mig ca. 1600 kr/månad i snitt, 5 dagar i veckan. Sen är det ju billigare att köpa in, billigare försäkring etc.

  Jag tycker det är värt att ha en liten bil, tycker inte att komforten motiverar de pengarna jag sparar. Iallafall inte nu.

  SvaraRadera
 2. Pomodoro-tekniken är en revolution för min effektivitet och framförallt för mitt samvete. När jag går hem efter en normal arbetsdag och har hunnit med mellan 10-14 sessioner (lite beroende på möten och annat som stör) så känner jag att jag gjort precis allt jag kan för att vara så effektiv som möjligt. Det är annars väldigt lätt att fastna på bloggar och ekonomisidor (och stirrande på min egen depå) för en person som jag som tycker att en dag när Nasdaq är stängd är en tråkig dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, Karl. Själv försöker jag få till en 4-5 pass på en arbetsdag, så långt når min förmåga. :)

   Radera
 3. Helt rätt, helt underbart med mindre bil, lägre bensinförbrukning, billigare skatt eller rent av ingen om du köper ny miljöbil, försäkring lite billigare också, helt super säger jag, en fröjd att tanka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lägre förbrukning bra för miljön med. Ni har en Polo, eller hur?

   Radera
 4. Japp en Polo på privat leasing, frugan är super nöjd, samt en äldre fiat till mig som knappt dricker alls :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, nu när bensinpriset blir allt mer smärtsamt. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg