Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Let's be careful out there

Det har blivit några omstuvningar i min lilla aktieportfölj de senaste dagarna. Känner mig inte alls bekväm med krisen i Eurozonen och Greklands hållning. Det finns alltför mycket psykologi i börsspelet så jag valde att avyttra Realty Income och Northland Resources - den senare blev en trist förlusthistoria på grund av en halvmörkad nyemission medan Realty Income blev desto bättre. Istället så köpte jag en mindre post Handelsbanken efter att SEB visat fina siffror. Kanske gjorde jag ett tokigt val här men själv anser jag att jag minskade min risk. Möjligen gör jag entré i dessa två avyttrade bolag en annan gång.

Däremot så behåller jag min utdelningsportfölj - SJR, Avega Group och Eurocon - och har kompletterat den med en liten post Tele2 som också är en högutdelare samt några Boule Diagnostics.

Så även om många småsparare nu är i tron att det vänt och inte kan hejda sig att återvända till börsen med hela sitt sparkapital så är min tro fortsatt den att vi enbart är i en bull-trap. Var försiktig därute.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Var det bara på magkänsla som du avyttrade NAUR? Är själv kluven hur den kommer se ut närmsta tiden.

  SvaraRadera
 2. Då var det kanske dina aktier i Realty Income jag köpte:-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske det. Ingen dålig aktie men jag fegar ur. :)

   Radera
 3. Mycket handlar om förtroendet för ledningen. Det känns som det varit insiderhandel och mörkad info kring nyemissionen.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg