Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Förmögenhet

Tänka sig vad sann rikedom är. Jag sitter här vid mitt skrivbord och undersöker högen med månadens räkningar. Emellanåt så lägger jag blicken på de två fotografier som sitter på väggen ovanför. Där finns de verkliga juvelerna i mitt liv. De som är mina största tillgångar och värden. Mina två telningar.

Jag är verkligen lyckligt lottad och jag vet om det. Med det facit i hand som jag har idag skulle jag aldrig ha valt bort att skaffa barn. Visst, det har varit sömnlösa nätter, kolik, barnastma, bråk och stök. Mycket annat har fått försakas då både tid och pengar inte har räckt till. Men det spelar ingen roll alls. Dessa två underbara ungar är mina. Ja, visserligen till låns men ändå bara mina.

På fotografiet är dottern ungefär sju år gammal med ett glatt leende, flätor och pigga ekorrögon. Alltid har hon varit en glad tjej som ständigt sjungit eller nynnat, en som trivs i sitt eget sällskap liksom jag själv, intelligent och bedårande söt. Numera en mörk skönhet på 14 år och än mer bestämda åsikter om allt som rör henne, så klart. Att hon är min dotter är ett under.

Sonens fotografi visar en lintott med glugg i underkäken. Den lille tänkarens bild är inte mer än ett år gammal och han är nu åtta år. Lik sin syster men ändå inte alls samma personlighet. Grabbhalvan är en mycket empatisk och omtänksam människa som om och om igen förvånar mig och ger mig förnyat hopp om mänskligheten. En tacksam och förundrad ung man inför livet. Vad månde bliva? Att han var mycket önskad efter åtta provrörsförsök är helt klart.

Att de riktigt verkliga värdena inte finns i pengar eller döda ting - det kommer de allra flesta att inse tids nog. Men ju förr desto bättre - tiden är kort. Nej, det är i de mänskliga relationerna som det värdefulla existerar. Vikten av att vårda dessa kan aldrig bli tung nog.

Så var inte avundsjuk på en bonustyngd börs-VD. Han eller hon har ännu inte förstått.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Överträffar din klarsynthet - igen. Du har så rätt så.
  Barn är lycka - en bonus - en gåva att vårda och förvalta.
  En förälders högsta önskan är att bana väg och göra förutsättningarna så bra som möjligt för barnen.
  //KM

  SvaraRadera
 2. Åtta försök, det ger mig hopp. Tack.

  Mvh - Niklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du mer detaljerade frågor kring vår IVF så maila gärna. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg