Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Handdukskast

Den här veckan kastade jag slutligen in handduken så som medlem i Aktiespararna och tillika så som sparare i AktieInvest. Det har varit trevligt att få en matig tidning kring investeringar och mycket intressant att kunna se på sin portfölj i verktyget 'Hitta kursvinnare'.

Dessvärre har inte kostnaderna motsvarat det värde jag kunnat nyttja. Att spara hos AktieInvest har heller inte varit tillräckligt smidigt och enkelt. Nu har jag blivit snål och kortar alla kostnader kring ting som inte kan motiveras tillräckligt. Två och ett halvt år har passerat sedan jag blev 'Aktiesparare' men nu är den tiden förbi.

Kvar har jag AktieDirekt där jag äger aktier just 'direkt' och där courtaget är blott nio kronor per affär. En kapitalförsäkring hos Avanza är den andra delen där jag också når den amerikanska marknaden. Det här räcker gott och väl för mina syften.

En god väns pappa har också kastat in handuken för några dagar sedan. Ställt skorna. Släckt ljuset. Han var sjuklig och dog stilla i sin säng en natt. Precis så som de flesta av oss vill göra en gång, tror jag. Men han var också min väns sista förälder i livet så nu är han och hans syskon föräldralösa. Det är märkligt när ens föräldrar börjar bli gamla och man inser att deras vandring snart är över. För oundvikligt, det är det. Själv har jag båda mina föräldrar i liv, vid hälsa och vigör. Samtidigt så kan allt ändras i en hast, det är vi medvetna om.

Den positiva delen för min vän är att han börjat tänka i de rätta banorna kring sin tid, hur värdefull den är. Han har insett att jobba mindre och ägna sig mer åt sin familj är en god idé. För när döden är i närheten så vaknar eftertanken kring vad som verkligen betyder något till liv. Jag hoppas bara att han lyckas hålla fast vid det och försöka prioritera sin tid bättre från här och framåt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Lite synd. Visst är Aktieinvest dyrt o krångligt (betänk att det faktiskt var gamla Aktieinvest som blev Avanza!) men Aktiespararna är den enda organisation som arbetar för aktiespararnas intressen, och enligt min mening därför värd att vara med i.

  I solidaritetens namn...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se - kanske jag ändrar mig i sinom tid. Inget är hugget i sten. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg