Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Kung Bore

Häpp! Idag byttes Volvo mot Skoda. Det kändes mycket bra och jag är nöjd med affären. Vi tecknade en bilförsäkring till halva priset i sex månader hos Skoda så som 'prova på' - Volvons 2600 kronor mot en tusenlapp för Skodan under samma tid. Perfekt!

Ett presentkort på en service på en tusenlapp fick vi också. Sedan rullade jag hemåt. Färddatorn visade att förbrukningen varit 0,59 liter milen. Jag log stort. Nu hoppas jag på att fortsättningen blir bra, den med.

Det har varit en mild vinter. Det är dock den första vintern i vårt nya hus så jag har inte mycket att jämföra med. Vad jag minns var dock de två vintrar som passerat - men rörligt elavtal och svinkalla dagar. Elmätaren snurrade fortare än en cd-spelare och elräkningarna bet stora hål i budgeten. Vi eldade med ved så mycket det bara gick i vår braskamin för att mota Olle i grind.

I en moderna bostad bor vi numera - bättre isolerat och med ett bättre, vattenburet värmesystem. Men efter de tidigare årens svåra vintrar så skaffade jag ett bundet elavtal på två år i somras. Och enligt en undersökning så gick vi därmed rejält back jämfört med att ha haft ett rörligt avtal. Men jag är ändå glad - vem vet hur nästa vinter blir i södra Sverige med tanke på den geniala indelningen i energiområden?

I vår nya bostad har vi en vacker täljstenskamin - bra mycket bättre än den gamla braskaminen, som visserligen snabbt blev varm men också svalnade fort. Den stora kolossen vi har nu är trög till att hålla värmen och dessutom snål på ved. Det blir inom kort dags att börja kolla annonser på Blocket efter ved som ska köpas, transportera hem och torkas inför vintern.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg