Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Nattsudd

Idag har det varit spännande att följa Apple. Idag bestämde sig marknaden för att aktien skulle upp över sexhundra dollar och stanna där. Att det är mycket 'Halleluja' kring Apple just nu är inte att ta miste på. Den nya Ipad 3 är en orsak, andra är att analytiker ständigt höjer riktkursen för aktien. Nu senast Sterne Agee till 740 dollar och Oppenheimer till 700 dollar. UBS mer sansad med 675 dollar. Håller det i sig det är tåget eller blir det en rekyl snart? Spännande!

Etik och fondbolag hör uppenbarligen dåligt ihop. Bolaget Case Asset Management gömde sig nyligen under en sten och försökte släta över sina dubbla avgifter på sitt fondsparande. Nu visar sig nya snuskigheter bland de företag som erbjudit PPM-rådgivning och där Pensionsmyndigheten stoppat massbyten och tvingat förvaltarna att starta fond-i-fonder istället. Två firmor - Monetar/Monyx och Svensk Fondservice - har fört över kundernas pensionspengar till egen fond-i-fond jag tar extra betalt för detta. Glädjande är att Avanza och Nordnet har gett upp sina förvaltningstjänster. Jag tycket att det är fullständigt galet att betala för PPM-rådgivning och än värre är det att nu bli uppskjörtad ytterligare av blodsugarmentaliteten. Alla borde ge fanken i dessa rådgivare och istället ta ansvar för sin premiepension, vilket inte kräver mycket engagemang. Exempelvis Lundaluppens balanseringsstrategi skulle fungera utmärkt och fonderna är dessutom billiga i jämförelse.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg