Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tisdagsfika

Två dagar in i veckan. Jag sitter här och förundras över en kopp java hur börsen steg idag och hur den  fortsätter på den andra sidan den stora pölen. 1,26 procent på Stockholmsbörsen och nu tutar mina amerikanska teknikaktier Apple, Google och Microsoft vidare uppåt - i skrivande stund 2,92 %, 2,09 % och 1,97 %. Jag tackar Lundaluppen för den analys som gjorde att jag tog steget att köpa dessa tre.

Nya höjder på bensinpriset och det är aldrig roligt för en bilpendlare. Familjen Penning har till viss del kompenserat detta nu genom att byta en stor bil mot en liten. Samtidigt så inser jag att det inte är hållbart i längden med ett bränslepris som stiger i den takt som nu är. Distansarbete borde komma mer på agendan hos både politiker, företag och privatpersoner.

Idag kom det färgglada brevet ifrån pensionsmyndigheten. Jag bläddrade lite avmätt i foldern då det inte är något nytt att läsa - det hela finns ju redan bättre sammanfattat på Min Pension. Tanken slog mig dock aldrig att jag skulle göra en konstart av mitt pensionsbesked så som vissa andra.

Styrketränat har jag gjort idag, minsann. Förkylningen har släppt och jag har kunnat börja investera igen i min nuvarande och framtida hälsa. Ett dåligt knä tillåter mig dock inte att jogga så när det nu blir lite mer vår ska jag försöka cykla lite mer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg