Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Avkoppling utan snabblån

Oj, idag är det långfredagen och jag har ännu inte hunnit landa efter en ovanligt hård arbetsvecka. Underligt är det att jag som förespråkar en mer sansad inställning till arbetslivet likväl är den som sliter mest den vecka då barnen är lediga från skolan och mängder av kollegor tar ledigt, målar påskägg och putsar sina fjädrar. Jag vet ju skälen till det - att projektledningen i mitt projekt inte lyckas ta hänsyn till omvärldsfaktorer som stavas sjukdom, vård av barn, helger, långhelger, semester och fel avhängigt av stress. Mänskliga faktorer som är de som skiljer oss från maskiner och innebär att en projektplan måste innehålla 'slack' som tar hänsyn till detta. Något som jag genom åren och alla projekt jag arbetat i inte har sett röken av. Jag vet med mig själv att jag hade blivit en utmärkt projektledare ur projektmedlemmars ögon men sannolikt inte i en företagslednings - så jag låter bli.

Nu tar jag dock ledigt till och med söndag medan måndagen får bli en 'arbetsdag' hemifrån. Men eftersom jag är en person som inte förhandlat bort min övertidsersättning så tar jag självklart betalt för all tid jag lägger av min dyrbara fritid. Det här är en övergående period, intalar jag mig, så våren 2012 är ett undantag. Nu stundar istället påskfirande med släkt, vänner och alla våra barn. Påsken är lite av dörren till våren i år, hoppas jag. Det har varit kallt och är fortsatt kallt så nu vill jag ha vårvindar istället för snålblåst.

Nu önskar jag alla som läser det här en härlig långhelg fylld med det som ni värderar högst, vad det än må vara. Avkoppling är väl det som jag framförallt önskar er. Dessutom så hoppas jag att ni har repat er ifrån julens räkningar och att ni är ikapp eller om med er budget. Jag kommer framöver att berätta mer om vad vårt budgetverktyg har gjort med vår privatekonomi och hur lätt det är att diskussioner kring pengar blir infekterat inom familjen. Att undvika snabblån hoppas jag att ni gör i största utsträckning. Men skulle så vara fallet i en akt av desperation så är det inget annat skämmas över. Vi hoppas på att denna bedrägliga verksamhet sätts bättre under lupp framöver.

Så Glad Påsk och ett stilla sinne önskar jag just dig!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Glad påsk även för dig bäste bloggare!

    SvaraRadera
  2. Jag känner igen mig.Jag brukar skylla på att det är Martin Luthers fel.

    SvaraRadera
  3. Tack för en bra blogg, kloka ord som alltid.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg