Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Fondvägg

Inte är jag förvånad och ingen annan borde så vara heller. Solen går upp på morgonen och ned på kvällen och bankerna kan inte förvalta dina pengar - naturlagarna råder.

Du låter inte någon annan borsta dina tänder, tvätta dina underkläder eller klippa dina tånaglar. Men att låta ett gäng klåpare ta hand om dina pengar som du jobbat hårt för, urholka deras värde och ändå ta oförskämt betalt för det - det gör du. Vilket är då mest pinsamt att lägga ut på entreprenad?

Att ta ut en avgift på 1,5 procent på en fond som presterar sämre än index eller kramar det - är inte det synnerligen besvärande för storbankerna? Och är det inte hög tid att du som kund gör något nytt och annorlunda med dina pengar som ger dig bättre avkastning?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg