Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Ostörd

Att arbeta för sitt uppehälle och sin inkomst gäller väl de flesta. Själv är jag inne i en hektisk period på jobbet och stressen ligger på lur under ytan. Då är det också viktigt med möjlighet till återhämtning och vila. Tyvärr tullar lite för många av oss på detta, vilket är osunt och oroväckande för folkhälsan.

Teknikutvecklingen har viss skuld i att arbetstid och fritid alltmer flyter ihop. Var tar arbetet slut och fritiden vid då den smarta mobilen alltid är på så du kan kolla mailen på helgen och jobba lite med laptopen på sommarstället? Ja, till och med att du funderar på jobbfrågor när du ska till att sova eller umgås med familjen - hur bra är det?

Unionen har i en undersökning 'Alltid uppkopplad - Aldrig avkopplad' som handlar om det 'gränslösa' arbetslivet fått svart på vitt att en av fem tjänstemän ofta eller alltid använder tid från sin fritid till att arbeta. Många skulle dessutom gärna vilja slippa den eviga nåbarheten och tillgängligheten - 42 procent skulle vilja vara helt lediga efter ordinarie arbetstid. Den kategorin tillhör definitivt jag. Min tid är min egen och inte ger jag bort den gratis, inte.

För det finns inga krav på att du ska vara tillgänglig utanför arbetstid om det inte är reglerat i ett beredskapsavtal. Du behöver inte svara på jobbsamtal och inte ens läsa det minsta jobbmail på din fritid. Det angår inte någon var du är eller vad du gör på din lediga tid. I fall att din chef önskar att du ska svara på telefon, läsa e-post eller jobba på din fritid är det beredskapsersättning som gäller och det reglerat skriftligt. Tänk på att dina ambitioner när det gäller att göra ett bra jobb kan vara en hälsofara, om du pressar dig allt mer till att alltid ställa upp. Att gå i väggen gör många människor och att hamna där kan vara slutet på ditt yrkesliv.

Att koppla av är livsnödvändigt. En ständigt hög stressnivå gör oss i förlängningen sjuka. En rimlig arbetsbelastning borde ligga både i ditt och din arbetsgivares intresse. Själv anstränger jag mig att hålla en tydlig gräns mellan mitt jobb och min fritid. Min jobbmobil är en gammal modell utan e-post vilket är perfekt. Eftersom jag inte svarar på mail på udda tider så vänjer sig också andra att så är fallet. Allt jobb jag gör utanför arbetstid ser jag till att ta betalt för. Jag är ingen karriärist i det hänseendet att jag inte ser till min egen hälsa i första rummet. 40 timmar i veckan är egentligen mer än nog, anser jag. Hur ser du på jobb, hälsa och karriär?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg