Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Delikat

Att äta gott är en av mina passioner. Ja, tyvärr har det påverkat midjemåttet mer än vad jag finner obesvärande. Samtidigt så går det att göra något åt det i vardagen genom att välja bort tokigheter som läsk, kakor och sockerbomber. Men att äta riktigt god mat vill jag inte sluta med. Eller goda viner, för den delen.

Efter en tur på Österlen blev familjen Penning hungriga och av en slump hamnade vi på Ingelstorps Byväg 8 där vi också fann restaurangen Ingelstorp. Först trodde vi att det var stängt då vi inte såg till några andra gäster. Men så var inte fallet och vi slog oss ned och åt och drack gott i en spännande atmosfär. En fantastisk fiskkaka på torsk med nya potatisar gjorde mig lycklig. Ett hembakt bröd som sonen blev lyrisk över.

Så har ni vägarna förbi Skåneland så ta Ingelstorp i beaktande. När vi lämnade restaurangen så satt Jan Teigen i baren och intog en öl och snaps. Spännande även det. Tydligen är han bosatt i Ingelstorp sedan 2007.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg