Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Fallera

En sådan fantastisk vårdag vi har här i södra delen av landet. Ja, det är mer sommardag än något annat. 24,5 grader i skuggan läser jag på utetermometern. För inne - där befinner jag mig. Idag är både jag och sonen sjuka. Rejält hängiga är vi och jag är hemma och vårdar, så att säga. Jag försöker att jobba lite på distans men siffror och text flyter tidvis samman och huvudet tänker långsamt. Samtidigt så finns det så mycket jobb kvar att göra innan sommaren får lov att göra antågande.

På svensk börs är det höstväder, trots årstiden. Stockholmsbörsen är synnerligen sur, surare än någon annan börs i västvärlden. Anledningen till detta är till stor del att den svenska kronan faller i värde vilket i sig ger en hävstång nedåt för utländska investerare. Då finns det tryggare valutahamnar att lägga till i. Därför ser också vi svenska småsparare våra investeringar dramatiskt falla i värde.

Utöver detta så är det många olyckskorpar som kraxar extra högt på grund av krisens Grekland och Spanien. Samtidigt så har i sak inget förändrats bara för att fler ropar på vargen. Krisen är densamma och även om Sverige inte är isolerad från den har vi faktiskt sunda statsfinanser och många företag går bra och har överraskat positivt. Dessutom är det så att svenska, innovativa småföretag erhåller större intresse kring sina lösningar i exempelvis energieffektivitet, tekniklösningar och annat som kan hjälpa större företag att förbättra sin konkurrenskraft. I goda tider finns helt enkelt inte den tiden för dessa företag - då är det tuta och köra som gäller. Att ta marknadsandelar är svenska företag duktiga på i konjunktursvackor.

Att köpa aktier med svenska pengar på utländska börser blir så klart dyrare. Men det finns ju svenska bolag att välja istället. Var, hur och när vi bottnar är inget vi vet. Men att köplägen för långsiktiga investerare blir allt fler och attraktivare med en fallande börs, det är helt säkert.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Även fast denna blogg inte faller in klockrent i kategorin miljon-bloggar så har vi valt att ta med den ändå, då det är riktigt bra content!

    en länk till perpenning finns nu på sexnollor.se! Känner du till någon miljonblogg som vi inte har tagit med? tipsa oss då snarast!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg