Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Sjunkande skepp

Det ser inledningvis ganska dystert ut för Facebook på NASDAQ. Efter börsintroduktionen så har fallet påbörjats och i skrivande stund har aktien trillat under 29 dollar. På elva dagar har nästan tjugofem procent av värdet försvunnit. Vad som nu kommer att ske står skrivet i stjärnorna, men jag ser fortsatt investeringar i sociala medier så som på tok för farligt.

Däremot känner jag en svag oro kring Microsoft som jag innehar en mindre post av. Visst, bolaget har en stor kassa och dominerar på skrivbordet i PC-världen. Men satsningarna på sökmotorn Bing och Windows Phone är inga direkta succéer så här långt och vinstmarginalerna för Windows krymper. Det finns en del att bevisa för Microsoft framöver.

En förlorare i sammanhanget, som numera satsar tillsammans med Microsoft på Windows Phone, är Nokia - bolaget som skvalpar runt tjugo kronor, vilket innebär ett fall på över 90 procent sedan 2008 - och frågan är om det kommer att hjälpa. Första kvartalet gjordes en rörelseförlust på 260 miljoner euro och kassan sinar snabbt. Risken är inte helt ovidkommande att pengarna är slut redan nästa år. Att inneha Nokia är inte direkt riskfritt.

Annat är det när vi tittar på de två andra teknikbolagen i min portfölj - Apple och Google - som totalt dominerar mobiloperativsystem, Android med 59 % och IOS med 23 % av marknaden. Apple med sin Iphone och Samsung, som nyttjar Android, är de båda största telefonleverantörerna av smartphones. Bara under det första kvartalet i år såldes 419 miljoner smartphones världen över och ökningen är markant. Jag kommer definitivt att behålla både Apple och Google i min portfölj och troligen öka på med mer Apple. Även om det är så att flera leverantörer av Androidtelefoner, så som HTC, Samsung och ZTE, har tagit fram telefoner som användarledes och hårdvarumässigt är lika bra eller bättre än dagens Iphone, så tror jag att nästa telefon från Apple blir något extra.

Att sitta still i båten kan bara vara bra så länge fartyget flyter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. När Microsofts Steve Ballmer var i Stockholm och pratade på innehavet Skype nyligen så ryktas det om att han sa att Microsoft skulle 'smash Facebook'.

  Oklart vad som menades med det med tanke på att Microsoft är delägare. Är väl 1% eller något i den stilen.

  SvaraRadera
 2. Google är det enda företaget som känns intressant för mig. De andra känns för nischade, jag är rädd för att telefonerna från apple lever mycket på en bra produktplacering. Tänk om det inte håller hela vägen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tycka att Apple har en väl så diversifierad verksamhet med både hård- och mjukvara. Itunes säljer väl fortsatt bra? Jag gillar Google men för framtiden syns en viss osäkerhet i vad de ska pyssla med, kan jag tycka. Mycket handlar om annonsförsäljning. Men så är det med alla teknikföretag, mer eller mindre.. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg