Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Renovera livet

Att renovera, från det latinska renovare innebär att man återställer ett föremål som förändrats eller försämrats till ett tekniskt skick som motsvarar nyskick. Vi talar ofta om att renovera en bostad. Många av oss borde istället ägna oss åt att renovera vår tillvaro. Att lägga tid, energi och pengar på att må bra, njuta, känna glädje och ge omtanke är så mycket bättre än ett nytt kök eller badrum - om man måste välja på grund av begränsade finanser.

Jag har mött några människor i mina dar som störtade sina förhållanden i avgrunden då de glömde bort sig själva i samband med stora, omfattande bostadsrenoveringar. Renoveringar som de valde att göra själva då det inte fanns pengar att ta hjälp. Jag har sett en hel del hus som varit till salu där renoveringarna är halvvägs och där en skilsmässa blev det slutliga resultatet.

Det är kul att ha ett fint hem där allt är nytt och fint. Samtidigt är det döda ting som inte är värt något jämfört med relationerna i livet.

Bloggaren 'Det finaste huset' har skrivit ett tankeväckande historia om den lilla familjen som blev med hus. Den vill jag varmt rekommendera.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,intressant?

Kommentarer

  1. tack! och ja visst är det så att relationer är mer värda än fin yta och fina hus. /Suss

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg