Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Skidbacke

Idag valde jag, efter viss vånda, att sälja hela mitt innehav i Skistar och därmed ta en tjugoprocentig förlust. Det har legat på lut ett tag och tankarna började redan i vintras då bokningsläget, som drastiskt försämrats, skylldes på att helgerna låg fel.

Dagens rapport från Skistar, där visserligen bokningsläget är en aning bättre inför kommande säsong, gör mig inte direkt upphetsad heller. Resultatet är fallande och samarbetet i de Schweiziska alperna har skrinlagts, dessutom så kommer troligen inte familjen Penning att nyttja aktieägarrabatten nästa säsong. Därför så såg jag att dessa pengar kunde göra bättre nytta någon annanstans. Det svåra är att lära sig att ta en förlust, bara.

Jag har istället valt att öka i Boule Diagnostics, Avega Group, Eurocon Consulting och SJR som jag alla tror på lite sikt blir en bättre investering än Skistar. Sent ska syndaren vakna. Men vi får se hur det hela utvecklar sig under sommaren. Jag gissar på en fortsatt pyspunka på den svenska börsen under några månader så folk tröttnar, säljer och lägger sig i hängmattan. Vad tror du?

Nu har jag äntligen lite mindre att dra i på jobbet så jag flexar ut lite varje dag. Solen är därute, och sommaren med den. Dessutom så är det sommarsolstånd imorgon - årets ljusaste dag! Härligt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

 1. Hmm. Undrar om det var rätt beslut efter en 18 månaders nedgång på totalt cirka 50%. Typsik kapitulation

  En bidragande orsak till nedgången har ju varit osäkerheten kring Andermatt. Det har betraktats som ett högriskprojekt i och med att skuldsättningen befarades öka kraftigt om projektet gick igenom.

  Nu lunkar vi i stället på och under några år framöver har vi bra kalender. Varför skulle inte bolaget återvända till en vinst på 8 kr per aktie? Med minskad investeringstakt kommer direktavkastningen bli bra.

  Skistars marknadsposition är fantastisk. Det går ju inte att konkurrera med dem inom Sverige.

  Jag tror kursen har bottnat och att vi får se 100 kr inom 9 månader.

  /Fredrik

  SvaraRadera
 2. jag tror tvärtom, men ska inte säga så mycket. Håller inte på med aktier så mycket mer och är inte så insatt. Men med alla kriser som kommer och går tror jag det tar mycket längre tid än nio månader. Min gamla kollega som är väldigt insatt sålde även han alla sina skistar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror absolut att Skistar kan bli en vinnare men för stunden tror jag att mina pengar gör bättre nytta någon annanstans. :)

   Radera
 3. Otroligt vad det svänger med Avenga Group. Bara sen rekommendationen 1/6 https://www.avanza.se/aza/press/press_article.jsp?article=204975.

  Men kanske hade du lite flyt med timingen om du köpte precis nu. Hoppas det.

  Har alltid gillat din blogg och funderar nu på att lära mig mer om aktier. Har haft fonder så länge nu och vill vara mer aktiv själv med investeringarna. Jag har mycket att lära.

  Vad tror du om att öppna ett ISK i Avanza och börja lite smått?

  Lycka till med dina investeringar och vägen mot ekonomisk frihet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! :)
   Vi har alla mycket att lära men ta det försiktigt därute.

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg