Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Spara lätt

Att betala mindre för mer - det är själva grunden med att få en bättre utväxling på sina pengar. Så länge som jag byter min mest värdefulla resurs - tiden - mot lön så är det något av det allra viktigaste för mig att påverka. Mitt intresse har därför väckts kring rabattkoder och det är verkligen ett lätt sätt att spara pengar.

Jag tar ett exempel från mitt senaste inköp på nätet - leksaker från Lekmer.


Sedan är det bara att söka på exempelvis 'lekmer rabattkod' på Google för att hitta en lämplig kod. Jag fann den kod jag nyttjade på rabatta.se.Två minuters arbete ordnade en rabatt på 15 procent för mina inköp. Eller drygt 13 procent inkluderat frakt. Femtionio kronor som bara blev över att använda till något annat. Aldrig att man ska förakta de där små summorna.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

  1. har själv blivit en äkta rabattkupongs nörd=) en sparad krona är en tjänad krona =)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg