Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ett äpple om dagen

En promenad idag genom parken och jag kan konstatera att kattungen inte längre är där. Så jag har bestämt mig för att tro att någon har förbarmat sig för den lilla varelsen och tagit henne med sig hem. Att kissen fått ett hem med kärlek till djur - något som aset som slängde ut ungen saknar helt.

Tänka sig. Jag har några aktier i världens högst värderade företag någonsin i världshistorien. Ja, det handlar alltså om Apple - Steve Jobs skapelse - som numera är unikt i detta hänseende. Inget annat företag är i närheten. Vi talar om över fyratusen miljarder svenska kronor - det är så mycket pengar att det är över min fattningsförmåga. Och det för ett företag där konkurrensen är knivskarp och tilltagande och med ständigt pågående patentstrider med andra aktörer. Och där kraven på succé för nya och kommande produkter är en självklarhet. Det är klart att det ställer sina krav på utvecklingsavdelningen hos Apple. En spännande framtid väntar.

För Facebook går det lite knaggligare. För de som satsat pengar i att ett socialt media ska ge dem fin avkastning har det jobbigt nu. Stora försäljningar av investerare och det lär inte ta slut här. Även dagens värdering på börsen kring 26 dollar är mycket, enligt mig. Då köper jag hellre fler Apple-aktier på nuvarande nivå - det är i jämförelse en helt säker investering.

Den som sparar betalar pengar till staten medan den som lånar pengar får pengar av staten. Så lyder en kommentar från DI:s forum. Så sant som det är sagt, men hur kunde det bli så fel? Vi lånar för mycket och sparar för lite, så ser verkligheten ut idag. Tyvärr så är det fortsatt fult att spara med i sin ordning att låna till dyrt boende - om vi lyssnar till skattereglerna.

Jag jobbar hårt med Ulrika Gabriels utmaning 'I säng före 22' men har lyckats halvbra. Det finns så många vinster med att komma i säng i tid. Prova du med.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg