Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Författardröm

Tvåtusen åttahundra spänn i bensin sparar jag per år. Det är enkla pengar, det. Byte av törstig bil till mindre törstig bil var allt vi gjorde. Samtidigt bytte vi ned oss i status, något som inte berör oss alls.

Efter att ha gjort en snabb analys av tankningskvitton och med dagens pris på bensin blev detta resultatet. 2 800 skattade kronor som istället för avgaser blir till semesterpengar eller något roligt tillsammans med familjen. Det är det som kallas bättre utväxling på slantarna.

Ikväll så har jag skrivit de sista raderna på den novell som jag bestämt att skicka in till en novelltävling. Nu ska familjen få läsa och ge kritik. Jag har insett att det är svårt att skriva en historia med innehåll och trovärdighet på blott tretusen ord, men sådana är reglerna. Vi får se hur det går.

Den trevlige läsaren Jögge var den person som fick mig att tänka i banorna att skriva mer än endast en blogg.  Han tyckte jag kunde ge ut en bok om 'hur vi tänker, resonerar, bemöter livets upp och nedgångar, vad som egentligen är viktigt, hinder vi själva bygger upp, hur man hittar och eventuellt följer sina drömmar'. Samtidigt så insåg jag snabbt att en sådan bok kräver mycket mod, arbete och tänkande. Absolut att jag ska skriva den - 'Per Pennings penningar' - men det blev först en fiktionnovell för att värma upp. Snart smyger sig höstmörkret över oss och då sätter jag på mig filttofflorna, tänder pipan och slår mig ned vid skrivmaskinen från Halda. Ja, åtminstone så ser min författardröm ut.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Ser fram mot ditt debutverk - tror det kommer gå bra - Lycka till!

    P.S. Lämna gärna lite info någon gång framöver hur det framskrider.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg