Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Hänga på

Första arbetsveckan efter semestern är över. Det gick fort och det är en aning skrämmande. Jag tycker inte om när tiden springer fort och minnet är vagt över vad som egentligen hände. Men det har varit rätt bra även om jag fortfarande gärna vill byta till en ny arbetsplats. Jag närmar mig tio år på firman och det är något av en magisk gräns. Mindre roligt är den lilla kattunge jag sett i parken här bredvid som verkar vara en utslängd sommarkatt. Jag gissar att den är åtta till tio veckor gammal, mycket rädd och säkert hungrig. Jag har försökt närma mig den men den springer sin väg. Nu har jag köpt kattmat som jag ska försöka locka den med. Sedan får vi se fortsättningen. De människor som gör så här mot djur skulle jag gladeligen örfila till hjärnskakning.

Förhoppningarna kring att Facebook är en god investering har självfallet kommit på skam. Ändå så har en icke blygsam skara investerare valt att lägga pengar i bolaget vid börsnoteringen och kan idag se sina pengar halverats i värde. Så här långt. Intressant är och se var smärtgränsen går innan Facebook totalt imploderar och blir en frimärksaktie. Många fonder som följer amerikanska index har köpt aktier i Facebook - allt enligt investeringsprincipen - men likväl är det hål i huvudet, på något sätt. Som att bränna sedlar i Visby, ungefär.

Jag har till viss del gått och retat mig på den lilla löneförhöjning jag fick i år trots att jag anser att jag varit en av de medarbetare som arbetat hårdast. 2,88 procent fick jag vilket är en bit under genomsnittet. Inflationen beräknas i år dock bli lägre än i fjol vilket är postítivt. Samtidigt så är jag fortsatt glad över att ha ett jobb vilket inte är alla förunnat. Men så som en kommentar på Dagens Industri skrev så borde jag känna störst tacksamhet mot de skattesänkningar som skett under nuvarande regering genomfört vilket gjort det mer lönsamt att jobba vilket för många inneburit en månadslön netto extra per år. Rimligen ska det löna sig att jobba och slita.

Var du bor spelar också en roll för din privatekonomi. En fattig kommun som tenderar att vilja höja skatten ger dig mindre i plånboken. Det finns de kommuner som nästan är konkursmässiga vilket man bör titta på. Att bo i Hofors kostar dig mer än fyra kronor mer per hundralapp än om du bor i Täby, så om du tjänar exempelvis tjugofemtusen i månaden blir det mer än 1100 kronors skillnad i kommunalskatt.

Nu stundar helg och vila. Må gott i sensommaren!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Detta har ingenting med detta inlägg att göra men hur ser du på Olycksfall och sjukförsäkring?

  ska man ta en egen eller räcker det skydd man har via facket, hemförsäkring och villaförsäkring (om man nu har villa)?

  Vi har en försäkring på huslånet via banken om någon av oss skulle bli arblös eller sjuk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner inte till vad fackets försäkring täcker. Vår familj har varsin personförsäkring via Trygg Hansa.

   Radera
 2. Grattis Per Penning, vi har utsett din blogg till veckans blogg på Bloggvy.se!

  Hoppas du får en fin bloggarvecka, med många nya besök :)

  Mvh
  Sofia / Bloggvy

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg