Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Hora för kungen!

En av de böcker som lästs under lata sommardagar detta år är den mindre smickrande sagan om Sveriges kung. 'Den ofrivillige monarken' av av Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer är troligen ingen historia som vår kung eller för den delen monarkikramare önskat skulle komma ut. Men så fungerar det - ingen så väl mörkad lögn förblir dold för evigt. Det är en viktig bok men en dåligt skriven historia, tyvärr. Tur jag bara köpte den som pocket.

Egentligen så struntar jag i kungen och hans polare och deras grisiga kvinnosyn. De är inte ensamma om den problematiken att sakna etik och empati för utsatta kvinnor. Problemet som föreligger är dock att kungen är svensk statschef och uppbär en icke blygsam ersättning via skattemedel. En ärvd befattning är så förlegad att den borde tagits bort för länge sedan. Kungen kan väl få slippa oket och bli en vanlig horkarl?

Om vi nu tvunget ska ha kvar det här med kungligheter och kungahus så är åtminstone trösten den att Victoria och Daniel är betydligt mer trivsamma i sina roller än vad både kungen och Silvia någonsin varit. Men statschefsuppdraget - det måste få sitt slut snart, det är näst intill löjeväckande att våra partier inte vågar ta i frågan.

Vad säger du?

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

 1. Ja, hela biten med kungahuset är löjligt. Att det är odemokratiskt borde räcka som argument. Men till det kan man även säga att det är omodernt, orättvist och kostsamt.

  SvaraRadera
 2. Monarkin och Kungahus är en enorm Turist magnet. Det lilla Monarkin kostar i förhållande till intäkter och reklam för Sverige är försumbart. Det är den absolut bästa reklaminvestering för Sverige vi kan ha.

  Var stolt över vår historia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns mycket att inte vara stolt över också?

   Poängen är statschefsposten. Detta är helt galet.

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg