Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Koll på krediten

Tittade på ‘Lyxfällan’ igår och konstaterade att det är en vanlig, desperat handling att låna mer pengar för att betala av andra akuta skulder. Dessvärre är det en ond cirkel som är svår att bryta. Nej, enligt mig är lån något som helst ska undvikas, om möjligt.

Själv har jag aldrig lånat pengar via så kallade korta krediter, SMS-lån eller mikrolån. Det har aldrig behövts då det alltid har funnits andra möjligheter, så som en sparad buffert. Det är dock inte alla som har valt den trygga vägen genom att spara till sina utgifter utan tar det korta strået och lånar några tusenlappar via ett mikrolån.

Så, om du nu väljer att ta en kort kredit eller ett SMS-lån - hur går du då tillväga? Risken är stor att du söker på exempelvis Google och tar första bästa - något som är mindre begåvat. Bättre är att titta på en jämförelsesida så som Billigt SMS-lån som sammanställer ett stort antal långivare och vad det kostar att låna. Varför betala mer än nödvändigt? Denna sida sammanställer aktuella villkor och ger en snabb överblick kring räntekostnaden.

Att det är dyrt att låna via denna typ av kredit är känt ,men om du vet med dig att du behöver pengar i denna stund och vet att du har möjlighet att betala tillbaks dem inom 30 dagar så är valet ditt. En privatekonomi på kant ska dock aldrig ens snegla på korta krediter, då är det bättre att sälja prylar på Blocket eller att ringa sina kreditgivare och berätta om sin situation - det standardrecept som alltid fungerar och som ingen borde skämmas över. Att riskera att hamna hos Kronofogden borde överskugga allt annat.

Det här inlägget är ett sponsrat inlägg.

Kommentarer

Populära inlägg