Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Musik är livet

Jag behöver musik i mitt liv. Annars trivs jag inte. Några dagar utan musik och jag känner mig svältfödd på toner och stämmor. Samtidigt så kan jag bli så väldigt trött på musik - om samma låtar upprepas om och om igen. Så som de spelar sönder i princip allt på de kommersiella svenska kanalerna. Jag orkar inte höra på dem mer. Så jag investerade i mina öron och köpte en internetradio.

Det blev en sådan här liten pjäs att ha i köket. Alltid en början i att undersöka hur bra det är. Hittills är det en ny värld som öppnat sig med möjligheten att söka på genre, decennier och länder, för att nämna något. För stunden så lyssnar jag mest på en amerikansk kanal som heter 'Amazing eighties' - helt utan reklam. Utbudet är spatiöst. Så jag säger hej då till Mix Megapol, Energy och alla de andra som inte orkar att variera sina spår i tillräcklig omfattning. Snart stundar en Logitech Squeezebox Touch till stereon.

En av mina upptäckter är denna ljuva stämma från isländskan Emiliana Torrini med låten 'To be free' i videon nedan. Emiliana sjöng 'Gollum's song' i slutet av filmen 'Sagan om de två tornen' som egentligen Björk skulle tagit sig an men som avböjde. Luta dig tillbaks och njut.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Trött på Vangelis "Chariots of fire" nu?

  SvaraRadera
 2. Det är i stort sett hopplöst att lyssna på radion idag. Endast P1 och samhällsdebatterna/analyserna finner jag intressant idag. Det blir ett ständigt sökande efter ny musik, är inne på en för mig ny genre med smoth-jazz för tillfället. Jazzamor, De-Phazz, Air, Bebe m,m.

  Att jag ibland lyckas är de reaktioner jag får från kvinnor som åker med mig (jag kör taxi) och vill veta vad det är för fantastisk musik jag spelar. Roligast är när jag får in fullträffar, spelade Andreas Vollenweider när ett Schweiziskt par hoppade in. De blev helt lyriska när de fick höra sin nationalskald helt oväntat. Spelade Karunesh-Punjab när en svensk/Indier hoppade in, blev nästan tårögd av hemlängtan.

  Lycka till med sökandet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får jag hoppas att åka taxi med dig en dag. :)

   Tack för jazz-tipsen!

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg