Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Blåst och lurad

Jag erkänner mig synnerligen korkad och sitter här med skammens rodnad på kinderna. Lurad är jag och 435 kronor fattigare.

Inför dotterns födelsedag så letade jag på nätet efter ett par canvasskor av ett välkänt märke. Hittade då en webshop som var professionell på alla sätt med mycket bra priser på skor. Jag lät mig luras och beställde ett par skor och betalade med kreditkort.

Inga skor har kommit, websidan är nu borta från nätet men mitt kort har belastats med ett antal hundralappar. Jag insåg omedelbart att detta troligen skulle bli problem då beställningsbekräftelsen skickades från en Hotmail-adress. Jag spärrade därför kortet för alla ytterligare köp. Jag har nu beställt ett nytt kort för säkerhets skull.

URL:en till 'företaget' går så klart till Kina. Det har jag nu insett att mången kines försörjer sig på att lura korkade västerlänningar med falska websidor. Feng Lin eller Lin Feng heter registratorn av sidan och jag tänker ge en blänkare till Kinas ministerium för handel, bara för att. Jag inser att jag är blåst och Kina är tyvärr ett land fyllt av plagierare och lurendrejare. Never trust a chinese!

Även om inte alla lurendrejare och deras siter finns med här, de poppar upp som illaluktande svampar ur jorden, så kan det vara en god idé att titta här först likväl om du avser att köpa något på nätet.

Hur ska du göra för att inte bli lurad? Ett sätt är att slå in URL:en i ett domänverktyg och kolla att den inte pekar till Kina, Indien eller AnnatLångtbortistan. Det ger åtminstone en indikation om hur pass seriöst det verkar. Dumma jag gjorde inte detta och jag är därmed numera försedd med vit strut.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Bedragare finns överallt. Här i Sverige har vi bolag som skickar ut bluff fakturor, så Kineser är inte värre än alla andra.

  Om man ska beställa något så bör det vara från företag med svenskt organisationsnr. Bolaget bör även ha hyfsat bra omdömen på sajter som prisjakt.

  Annars så bör du inte vara för hård mot kineserna, för hade inte de slavat för småpengar så hade vi aldrig kunnat köpa så mycket billiga varor som vi gör nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag lär väl bättra mig på den punkten när jag kommit över skammen. :)

   Radera
  2. Betalade du med kort kan du klaga hos kortutgivaren (banken) och få tillbaka pengarna.

   /vb

   Radera
 2. Hej

  Eftersom du betalat med ditt kreditkort så är det bara att kontakta utgivaren av kreditkortet och begära en reklamation pga "ej erhållen vara "
  Allt enligt "kreditkortslagen"

  Det har jag använt några gånger vid flybolagskonkurser, pengarna har blivit återbetalda inom 3 veckor.

  Hoppas det löser sig.

  // Anders

  SvaraRadera
 3. Det är ju inte samma kineser som slavar för småpengar och som sysslar med bedrägeri. Så bedragarna kan gott dra åt helvete ;-).

  Själv så använder jag alltid e-kort när jag köper varor på nätet (ett temporärt kreditkort där du ansluter en viss summa) vilket löser kreditkortsproblematiken. Att alltid leta efter användarrecensioner är också ett starkt tips.

  SvaraRadera
 4. Tur att du betalade med kort, då är det bara att reklamera köpet eftersom du inte fått någon vara. Kan ta lite tid innan du får tillbaka pengarna.

  SvaraRadera
 5. Tack ska ni ha alla angående tips om kreditkortslagen. :)

  SvaraRadera
 6. Meddela gärna hur det går om du försöker åberopa kreditkortslagen och få pengarna tillbaka.

  SvaraRadera
 7. Och om du inte är svensk bör du undvika skåningar då de oftast är trångsynta och tjocka rasister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anonym, inte för att jag förstod vad din kommentar tillförde men det kanske finns något subtilt budskap bakom?

   Radera
  2. Oväntad skratt anfall

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg