Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Pengar tillbaka

Familjen Penning har aktier i Handelsbanken. Det är en bra, stabil bank med historiskt sett goda finanser. Vi har också våra bolån i banken. Direktavkastningen är hyfsad, räntorna vi har är relativt bra. Lönekonton har vi också i Handelsbanken. Men här slutar min solidaritet. På min lön ska 'min bank' inte tjäna pengar.

På våra Allkortskonton får vi ingen ränta. För att få en ynka procent krävs minst etthundratusen kronor på kontot. Lustigt nog har redaktören på Handelsbanken skrivit tvärtom på informationssidan på nätet - att belopp upptill 100 000 kronor ger 1,00 % i ränta och därutöver inget alls. Men det är en formalitet - på min banks lönekonto minskar pengarnas värde. Därför så har vi inga pengar där heller.

Alla de slantar som inte öronmärkts i budgeten förs vid månadskiftet över till Sevenday där sparräntan för stunden är 3,05% som betalas ut månatligen. 30 procent skatt får vi ju betala på ränteinkomster så för varje sparad tusenlapp får vi behålla 21 kronor och 35 öre. Ja, eller 2 135 kronor mer än vad 100 000 kronor på mitt lönekonto skulle inbringa. Jag föraktar eller förringar inte en bunt extra hundralappar per år. Men jag har inget emot att andra kapitaliserar Handelsbanken åt mig.

Sparande är bra och öppnar många dörrar i livet, till skillnad från lån och krediter. Så idag vill jag uppmärksamma en ny miljonär här på bloggen - Ekonomisk Frihet, som nu nått den första miljonen. Stort grattis! Hårt arbete och disciplin lönar sig. Det har varit givande att följa denna bloggare även om han mest gett mig dåligt samvete. Keep up the spirit!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Ahaa, så här har vi orsaken till att antal besökar på min blogg har exploderat sedan igår. Tackar ödmjukast för att du nämnt min blogg och länkat!

    /Plutusson

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg