Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Höj lönen själv

Att vi ska jobba längre i livet - det blir allt mer tydligt när vi tittar på vad vår regering planerar för oss. Idag är det möjligt att ta ut pengar från sin tjänstepension eller från sin privata pensionsförsäkring redan vid 55 års ålder. Det sticker i ögonen på statsminister Reinfeldt så det kan bli ändring på det. Det finns en uppenbar risk  att 55-årsgränsen tas bort och att åldersgränsen höjs. Lång näsa? Nåja, kanske vi ska vara glada för den pension som eventuellt kommer?

Det är dessutom våra kostnader som avgör hur mycket vi behöver i inkomst. Att jaga en högre lön är väl bra men det är inte det enda sättet att 'höja inkomsten'. Att arbeta med sina utgifter kan ge massor med procent, minsann.

För medelsvensson kostar exempelvis boendet runt en tredjedel av inkomsten. Ett mindre, billigare boende eller en bostad på ett mindre attraktivt område sparar många slantar. Att jaga banken och diskutera bolåneräntor kan ge många sköna tusenlappar om året. Mindre bil eller ingen alls, kanske? Att cykla till jobbet är rena förtjänsten. Handla billigare mat och kläder på rea spara många kronor. Och telefon, försäkringar och el är också områden det går att 'höja sin lön' inom. För alla slantar som försvinner från ditt konto utan att egentligen ge så mycket tillbaka är rent slöseri. Slöseri av din tid och ditt liv.

Man ska inte ha utgifter, man ska ha inkomster. Så enkelt är det, iallafall enligt Bert Karlsson. Vi får väl se om våra riksdagsmän höjer sin pensionålder också? Ett intressant ämne, det här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg