Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

In och ut

Efter lite studier i lupp så har jag gjort några förändringar i aktieportföljen.

Med en aning vånda har jag avyttrat Northland Resources ur portföljen med förlust. Jag gjorde mitt inköp på dryga åtta kronor och det värdet har halverats, i princip. Inbromsningen av konjunkturen och, enligt mig, en förhöjd risk gör att jag väljer att kasta in handduken för denna gång. Jag kommer dock att följa bolaget för att möjligen göra en entré där jag ser en risknivå som passar mig bättre.

Min lilla post i Orexo är avyttrad. Uppgången har varit mycket stor under den tid jag ägt aktien och jag är nöjd. Aktien var ett litet sidoäventyr i en bransch som jag inte förstår mig på och då blir jag lätt nervös av mig.

Jag har minskat mitt innehav i Boule Diagnostic eftersom värdet stigit mycket och jag anser att denna vinst gör sig bättre på annat håll. Jag behåller dock aktien men den ska fortsatt vara en krydda, inte en huvudingrediens.

Jag har köpt Industrivärden så som en långsiktig placering och för att utöka innehavet med direktavkastning. Jag har länge saknat ett investmentbolag bland mina placeringar och valde Industrivärden för just de innehav som framåt ter sig mest attraktiva för mig.

Nu är det dags att titta på månadens räkningar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg