Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tjurhopp

Att vara dum mot djur är elakt. Tjurfäktning är en sådan elak 'sport' som borde förbjudas. Det finns ju skojigare alternativ - om det finns tjurar som behöver motion.

'Recortador' kallas en publikunderhållning - som tyvärr ofta är en del av den 'vanliga' tjurfäktningen - där en  tjurfäktare lagt undan cape och svärd och istället lärt sig smidighet och hopp. Den tjuriga tjuren slipper en ond, bråd död och får istället möjligheten att spetsa en flink, liten människa - med lite tur. Människan, i sin tur, överlever konfrontationen med hopp, girar och svängar.

Ja, tydligen så är Recortador en sport som bygger på en annan traditionell sådan från Kreta kallad Tavrokathapsia - hornets kraft. Intressant. Se skojig video nedan. Jag hoppas på att all tjurfäktning kan bytas ut mot dylik underhållning i framtiden. En arg tjur är inte nödvändigtvis en stygg tjur.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg