Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Aktiekyla och sommarvärme

Det ser ut att bli ytterligare en mörk börsdag för min portfölj. Fortum, Handelsbanken och Sampo har alla vikit ned sig, snart lär även Google och Microsoft, vars resultat togs emot negativt, spä på det hela. Ja, även HM och Industrivärden backar en aning. Sådana dagar får jag hitta annat som glädjer.

Exempelvis att stora bilen även den klarade av besiktningen. Att det är fredag och helg. Att det utlovats ett fantastiskt brittsommarväder i Skåne. Att både jag och frugan har jobb att gå till. Och att hela vår lilla familj är friska och mår bra. Vem kan då beklaga sig över en dålig börsdag?

Imorgon avser jag att ta en skön, lång cykeltur på min nya cykel, andas in hösten och njuta av solvärmen. Ett och annat tag i trädgården, en god helgmiddag och sedan några timmar med min novell. Hur ser din helg ut?

Någon timme blir det nog också kring familjefinanserna. Det närmar sig månadsslut och att stämma av hur vi ligger till är i antågande. Julen närmar sig och det är en ganska kostsam tid, samtidigt som elräkningen stiger. Att vår vän Ingves låtit antyda att det inte blir några fler räntesänkningar i år är en nog så god anledning att fortsätta amorteringståget. Familjen Penning jobbar på att bli skuldfria snabbt, istället för att pensionsspara eller att köpa statusmarkörer, så som dyra bilar, fina möbler eller snitsiga kläder. Var en framtida bolåneränta kommer att hamna vet ju faktiskt ingen. Min helt okvalificerade gissning är att över 7 procent lär det inte gå. Vad tror du?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Våra portföljer ser rätt lika ut nuförtiden :-). Fortum lyckades dock stiga en aning på rapporten, som väl får anses vara "som väntat".

  Det är, som du skriver, viktigt att sköta ekonomin utanför investeringsportföljen, så att man "har råd" att vara kall sådana här dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte för inte att jag skuggar dig. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg