Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Aktiekyla och sommarvärme

Det ser ut att bli ytterligare en mörk börsdag för min portfölj. Fortum, Handelsbanken och Sampo har alla vikit ned sig, snart lär även Google och Microsoft, vars resultat togs emot negativt, spä på det hela. Ja, även HM och Industrivärden backar en aning. Sådana dagar får jag hitta annat som glädjer.

Exempelvis att stora bilen även den klarade av besiktningen. Att det är fredag och helg. Att det utlovats ett fantastiskt brittsommarväder i Skåne. Att både jag och frugan har jobb att gå till. Och att hela vår lilla familj är friska och mår bra. Vem kan då beklaga sig över en dålig börsdag?

Imorgon avser jag att ta en skön, lång cykeltur på min nya cykel, andas in hösten och njuta av solvärmen. Ett och annat tag i trädgården, en god helgmiddag och sedan några timmar med min novell. Hur ser din helg ut?

Någon timme blir det nog också kring familjefinanserna. Det närmar sig månadsslut och att stämma av hur vi ligger till är i antågande. Julen närmar sig och det är en ganska kostsam tid, samtidigt som elräkningen stiger. Att vår vän Ingves låtit antyda att det inte blir några fler räntesänkningar i år är en nog så god anledning att fortsätta amorteringståget. Familjen Penning jobbar på att bli skuldfria snabbt, istället för att pensionsspara eller att köpa statusmarkörer, så som dyra bilar, fina möbler eller snitsiga kläder. Var en framtida bolåneränta kommer att hamna vet ju faktiskt ingen. Min helt okvalificerade gissning är att över 7 procent lär det inte gå. Vad tror du?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Våra portföljer ser rätt lika ut nuförtiden :-). Fortum lyckades dock stiga en aning på rapporten, som väl får anses vara "som väntat".

  Det är, som du skriver, viktigt att sköta ekonomin utanför investeringsportföljen, så att man "har råd" att vara kall sådana här dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte för inte att jag skuggar dig. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg