Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Gummi och skydd

Inget är så tråkigt som dåliga utsikter. Det har jag haft ett tag men är numera åtgärdat. Jag är en förtjust och lat konsument som föredrar att handla på nätet istället för i affär. Så jag köpte nya torkarblad till lillebilen  på internet. Från Wiper blev det och det var bara att slå in registreringsnumret och direkt fick jag fram vad jag skulle ha. Bra mycket smidigare än att stå och klia sig i skallen på macken.

Det finns mycket att spara på att undersöka och jämföra. Dessutom går det snabbt att shoppa på internet. Ett par skor har jag dock lyckats lura mig själv med. Nu väntar jag med spänning på vad kreditkortsföretaget återkommer med för beslut, allt enligt kreditköpslagen.

Familjeskydd på internet är viktigt när du har barn. Jag har under ett tag bråkat med Microsofts Family Safety men tyvärr så har stabiliteten inte varit så bra och inte heller har tidsbegränsningarna fungerat lysande. Så det blev att avinstallera det hela. Turligen så fann jag en helt gratis programvara som dessutom gör jobbet bättre - Qustodio. I detta skydd behöver jag inte begränsa datortiden till tidsperioder utan kan dessutom sätta den till ett visst antal timmar per dag. Utmärkt, tycker jag. Diskussionen och bråket kring datortid och internet kan kanske bli mindre med tydliga regler som kan efterlevas?

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

 1. Tack för tipset om torkarbladen! Det har dock smugit sig in ett fel, addressen bör vara www.wipers.se istället för www.wiper.se. I övrigt, tack för en kanontrevlig blogg!

  //Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var ju ingen gräsklippare jag köpte. :)

   Radera
 2. aaah vad bra! Tack! Mina torkarblad är helt slut!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg